Prašuma Perućica


Anel i Dagna nas sa svojim super fotkama vode u prašumu Perućica

Posjetivši Nacionalni park Sutjeska, ni na kraj pameti nam nije bio obilazak prašume Perućice. Poklonici smo udaljenog horizonta, prostranih visokoplaninskim pašnjaka i stjenovitih vrhova. To nam daje osjećaj slobode i staloženosti, te puni baterije prije fizičkog napora, koji je neophodan za kretanje po teškom terenu. U neskromnom planu obilaska prigraničnog gorja između BiH i Crne Gore, zamislili smo uspone na Maglić, Volujak i Bioč.

Gusti oblaci iznad Sutjeske naumili su nam ipak poremetiti planove, te smo nakon jednodnevnog  maglovitog izleta na Maglić, odustali od ostala dva vrha, te smo obećali vratiti se drugom prilikom i osvojiti neosvojeno. Ostala je zato praznina, osjećaj nedovršenog zadatka, koji smo riješili ublažiti šetnjom kroz Perućicu.

Namjeravali smo ući u prašumu markiranom stazom, ne zalazeći previše duboko, kako bi bacili oko i vratili se. Međutim, desilo se to da nas je šuma mamila sve dublje i dublje, pokazivajući svako malo svoje adute u stilu čarobnjaka. Vođeni istinom, da jedna slika govori više od hiljadu riječi, batalićemo opisivanje Perućice i počastićemo vas galerijom slika, koje su tamo nastale.

Fotke i tekst by Anel i Dagna –  malisvijet.net