Posjetili smo mjesto na Farskim otocima gdje je umro James Bond


Ako ste obožavatelji James Bonda onda će vam ovo mjesto na Farskim otocima biti zanimljivo.

Otok Kalsoy je pravi dragulj koji privlači putnike željne nezaboravnih prirodnih ljepota. Njegova netaknuta priroda, uski zeleni vrhovi i spektakularni pogledi čine ga jedinstvenim mjestom koje morate posjetiti prilikom putovanja na Farske otoke. No, jedno od najpoznatijih mjesta na otoku je svakako je svjetionik Kallur i nadgrobni spomenik James Bondu.

Popeli smo se do svjetionika Kallur na otoku Kalsoy i ako ste gledali zadnji film Jamesa Bonda „Za smrt nema vremena“ ovaj otok je služio kao jazbina zlikovca i Bondovog neprijatelja Lucifera Safina i na ovom mjestu je snimana scena gdje James Bond umire. Nedaleko od svjetionika nalazi se i nadgrobna ploča u čast najpoznatijeg agenta i na njoj piše: “U spomen na Jamesa Bonda” 1962 – 2021. 

Evo jedan video koji smo snimili da vidite kako izgleda ovo mjesto:

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Putoholicari / Iva & Branko (@putoholicari)

Kalsoy se ističe po svojim dramatičnim pejzažima, a uske uvale pružaju osjećaj zaštićenosti i mira. Putovanje trajektom do sela Syðradalur na otoku Kalsoy pruža prekrasan pogled na okolne otoke i more. Otok je relativno mali, pa je savršeno mjesto za planinarenje, šetnje i istraživanje sela s tradicionalnim crkvama i starim, slikovitim kućama.