Znate li koje su najbolje tržnice na svijetu? Jeste li posjetili koju?


Da biste istinski upoznali i iskusili ljude i kulturu neke zemlje, najbolje mjesto za to su lokalna tržišta svježe hrane.

Foto: Jemaa el-Fna (Marakeš, Maroko)

Ususret novoj sezoni Večere za pet na selu, koja uskoro kreće s emitiranjem na RTL-u, istražili smo pet najživopisnijih tržnica u svijetu koje morate posjetiti. Stoljećima ove klasične tržnice lokalne delicije te daju savršenu sliku društva. Ako otputujete u ove gradove, predlažemo da svakako posjetite ove tržnice!

Tržnica Torvehallerne (Kopenhagen, Danska)

Jedna od najraznolikijih tržnica nalazi se u Kopenhagenu. Tržnica Torvehallerne ima preko 60 dobavljača koji nude sve – od sushija preko tapasa do risengrøda (tradicionalne danske kaše od riže).

Tržnica Or Tor Kor (Bangkok, Tajland)

Tržnica Or Tor Kor pravi je nered boja i okusa – sadrži brojne sorte svježeg povrća i voća (uključujući mirisni, bodljikavi durian), kao i čile, kari, sušenu ribu i rezance.

Jemaa el-Fna (Marakeš, Maroko)

U srcu poznate Marakeške medine je Jemaa el-Fna. Tamo ćete pronaći što god poželite. ‘Šarmeri’ zmija, glazbenici i travari postavili su trgovinu pored prodavača čaja, voća i začina koja se nalazi u sjeni džamije Mouassine.

Tržište Findlay (Cincinnati, Ohio, SAD)

Još 1852. trgovci na Findlay Marketu prodavali su svježe proizvode s farme, meso i sireve na tržnici u Cincinnatiansu. Ljeti se zatvorena tržnica širi na vanjske prostore, a obogaćuju je i glazbeni izvođači i posebni događaji.

Riblja tržnica Tsukiji (Tokio, Japan)

Ljudi se redaju u 3 sata ujutro da bi gledali drevnu, svjetski poznatu aukciju tune. Uz pijuckanje vrućeg čaja kušaju najsvježiji sushi na svijetu – koji su pomno pripremili profesionalci.