Passion Fruit Cheesecake


Prilikom posjete Zanzibaru probali smo Passion Fruit Cheesecake, svidio nam se pa smo isti odlučili napraviti doma. Kombinacijom nekoliko recepata, evo naše verzije koja nam se svidjela i jednostavna je za pripremu.

Sastojci:

  • 250g petit keksi
  • 3 žlice šećera
  • 125g maslaca
  • 500g svježeg sira (može i krem sir, mascarpone…)
  • iscijeđeni sok 1/2 limuna
  • 3 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 2 vanilin šećer
  • 2 kisela vrhnja
  • 3 žlice šećera
  • 2 vanilin šećer
  • svijetli preljev za torte
  • 5-6 marakuja (kupili u Kauflandu)

Priprema:

  • Kekse nadrobite i pomiješajte sa 3 žlice šećera i otopljenim maslacom. 
  • Kalup za torte obložite papirom za pečenje i na papir rasporedite kekse.
  • Stavite peći na 5min u prethodno zagrijanu pećnicu na 200C.
  • Izmiksajte svježi sir, 3 jaja, 6 žlica šećer i 2 vanilin šećera. U kremu možete dodati 1-2 marakuje.
  • Izvadite kekse iz pećnice, prelijte pripremljenu kremu i vratite natrag u pećnicu na 30min.
  • Izmiksajte kiselo vrhnje sa 3 žlice šećera i 2 vanilin šećera te prelijte preko prve kreme.
  • Stavite u pećnicu na još 5-10min.
  • Pripremite preljev za torte prema uputama u koji dodajete marakuju (sa žlicom izvadite).
  • Kad ste izvadili tortu iz pećnice, pustite da se malo ohladi i zatim prelijte preljevom od marakuje.
  • Stavite tortu u frižider na nekoliko sati prije rezanja.