![](https://d3h95ubkn73ryw.cloudfront.net/wp-content/uploads/2021/05/0-02-05-6f71dcd9d32ade5a2745d6d0471fd8777ca7d11d4c7cb54a7ae916646d99a5a4_1c6da45b25228a.jpg?x66430)
Prilikom posjete Zanzibaru probali smo Passion Fruit Cheesecake, svidio nam se pa smo isti odlučili napraviti doma. Kombinacijom nekoliko recepata, evo naše verzije koja nam se svidjela i jednostavna je za pripremu.
Sastojci:
250g petit keksi
- 3 žlice šećera
- 125g maslaca
- 500g svježeg sira (može i krem sir, mascarpone…)
- iscijeđeni sok 1/2 limuna
- 3 jaja
- 6 žlica šećera
- 2 vanilin šećer
- 2 kisela vrhnja
- 3 žlice šećera
- 2 vanilin šećer
- svijetli preljev za torte
- 5-6 marakuja (kupili u Kauflandu)
Priprema:
- Kekse nadrobite i pomiješajte sa 3 žlice šećera i otopljenim maslacom.
- Kalup za torte obložite papirom za pečenje i na papir rasporedite kekse.
- Stavite peći na 5min u prethodno zagrijanu pećnicu na 200C.
- Izmiksajte svježi sir, 3 jaja, 6 žlica šećer i 2 vanilin šećera. U kremu možete dodati 1-2 marakuje.
- Izvadite kekse iz pećnice, prelijte pripremljenu kremu i vratite natrag u pećnicu na 30min.
- Izmiksajte kiselo vrhnje sa 3 žlice šećera i 2 vanilin šećera te prelijte preko prve kreme.
- Stavite u pećnicu na još 5-10min.
- Pripremite preljev za torte prema uputama u koji dodajete marakuju (sa žlicom izvadite).
- Kad ste izvadili tortu iz pećnice, pustite da se malo ohladi i zatim prelijte preljevom od marakuje.
- Stavite tortu u frižider na nekoliko sati prije rezanja.