Ovo je naših TOP 5 tražilica za jeftin smještaj na putovanjima


Putovanja mogu biti skupa, a jedan od najvećih troškova je smještaj. Srećom, postoji mnogo tražilica koje vam mogu pronaći da nađete što jeftiniji smještaj. U ovom članku, predstavit ćemo vam naših top 5 platforma koje najviše koristimo kod naših putovanja

Ono što je bitno da bi uvijek pronašli što jeftiniju opciju smještaja, uvijek usporedite što više platforma za traženje smještaja jer totalno isti smještaj može imati veliku razliku u cijeni. Kod nekih platforma cijena čak zna biti drugačija ako rezervaciju radite na mobilnoj verziji ili desktop verziji. Naravno uvijek je dobro provjeriti i službenu web stranicu hotela.

AIRBNB

Airbnb je postao sinonim za pronaći dom izvan doma. Ova popularna platforma omogućuje ljudima da iznajme svoje domove ili sobe drugim putnicima. Airbnb nudi raznolik izbor smještaja, uključujući apartmane, kuće, sobe i čak neobične opcije poput šatora, dvorca, autobusa ili svjetionika. U nekim slučajevima možete pronaći i hotelske sobe ali u manjoj mjeri.  Ako se nešto zakomplicira jedna od najboljih korisničkih podrška je od Airbnba. Najneobičnije smještajeve smo uvijek našli preko Airbnb pa evo jedna video iz pustinje Mojave gdje smo spavali u starom autobusu kojeg su vlasnici preuredili u smještaj. Zbog ovakvih stvari obožavamo Airbnb.

LOCKTRIP

Relativno nova tražilica koju smo koristili mnogo puta i možda u zadnje vrijeme uz airbnb i booking najviše. Locktrip zna imati stvarno odlične ponude i ponekad jeftinije za isti tip smještaja i po nekoliko stotina eura. Naravno da nije uvijek najftiniji pa se opet vraćamo na početak – Uvijek provjerite smještaj koji ste našli na više mjesta jer će nekad biti jeftiniji na locktripu, nekad na bookingu, a nekad na nekoj trećoj tražilici. Za razliku od ostalih tradicionalnih online tržišta koje djeluju kao posrednik u trgovanju te zarađuju na provizijama koje su zaračunate povrh stvarne cijene smještaja, Locktrip vam korištenjem najnovijih decentraliziranih blockchain tehnologija omogućuje da na jednoj platformi pristupate rezervaciji hotelskih soba bez uplitanja u cijenu koju nudi ponuđač smještaja. Drugim riječima, Locktrip omogućuje povezivanje milijuna putnika s više od 2 milijuna smještajnih objekta bez posredovanja u kreiranju konačne cijene smještaja. Korisnička podrška kod Locktripa je odlična.

Ako želite dodatan popust prilikom prvog bukiranja na LOCK TRIP prilikom registracije unesite ovaj kod  – 8FIUY (ako ste se već prije registrirali na LockTrip, isto to napravite sa drugom e-mail adresom i opet iskoristite dodatni popust).

Evo jedan od primjera:

BOOKING.COM

Booking.com je jedna od najpoznatijih i najvećih tražilica za smještaj na svijetu. Ova platforma nudi širok izbor hotela, apartmana i hostela diljem svijeta. Booking.com također često nudi posebne ponude, popuste i akcije za putnike, čineći ga sjajnim izborom za one koji traže jeftin smještaj. Ono što smu spomenuli na početku Booking je jedna od onih platforma koja za pojedine smještajeve ima ponekad “Mobile price only”, a to znaći da ćete dobiti poseban popust ako vaš smještaj bukirate preko njihove mobilne aplikacije. Naravno to nije uvijek slučaj. Super stvar kod Bookinga je što ga više koristite tako prelazite takozvane Genius levele. Ako dođete do Genius level 3 dobivate veći popust na vašu rezervaciju. Na Bookingu možete rezervirati i atrakcije, rentacar, taxi od/iz zračne luke ili čak i letove. Nekako nam se čini da se korisnička podrška od Bookinga u zadnje vrijeme mrvicu pokvarila.

AGODA.COM

Agoda je posebno popularna u Aziji, što rezultira da će vam smještaj u Aziji biti u dosta slučajeva jeftiniji preko Agode. Naravno ova platforma nudi i širok izbor smještaja u drugim dijelovima svijeta pa vrijedi i ovdje provjeriti vaš smještaj na putovanju na bolo kojoj destinaciji.

COUCHSURFING

CouchSurfing je odličan ako ste na tankom budžetu. Imate destinaciju, prijevoz, a nemate smještaj, na web stranicama CouchSurfing potražite što se nudi u mjestu koje želite posjetiti, odaberete jedan od smještaja i kontaktirate vlasnika. I evo, imate besplatan smještaj. Ono što se od vas očekuje, da ćete uzvratiti istom mjerom. Ponuditi svoj kauč onome tko se nađe u vašem kraju. CouchSurfing nije samo platforma za dobivanje smještaja, već zajednica ljubitelja putovanja gdje ćete najviše doživjeti lokalni duh nekog mjesta. Osim što je ovo besplatan smještaj, prednosti su mnoge, ona najbitnija, upoznaješ nove ljude. Upoznati ćete ne samo domaćina, već i njegovu obitelj, prijatelje. Domaćin će vam pokazati svoju zemlju, upoznati sa običajima, nahraniti pravom domaćom hranom, voditi na mjesta koja nisu zapisana u vodičima. Steći ćete prijatelje! Smisao CouchSurfinga nije besplatan smještaj već druženje i razmjena iskustava i znanja, stvaranju mreže prijatelja u različitim zemljama širom svijeta. Ova platforma je nekad bila besplatna danas se plaća 14 dolara godišnje.

Fotka dolje – Surfamo u Luksemburgu kod Sylvie i Jean Sebastiena francuzi koji rade i žive u ovom gradu/državi.

BONUS

HOMEXCHANGE

Homeexchange je najveći svjetski portal za zamjenu nekretnina na svijetu. Na ovoj platformi možete mijenjati svoju kuću, stan, vikendicu ili apartman i smjestiti se u nekoj od 450.000 nekretnina u svijetu. Sve funkcionira tako da s vlasnikom kuće ili stana dogovorite obostranu zamjenu ili dogovorite zamjenu za Guest bodove koje skupljate. Homexchange nije besplatna platforma, već se plaća godišnja članarina od 160€. Više detalja –> OVDJE

Ovo je smještaj koji smo zamjenili za Guest bodove u Australiji (Melbourne) kad smo korsitili homeexchange

Vrijedi još spomenuti hotelscombined.com, zen hotels, hostelworld, traveloka, destinia, vrbo

Pročitaje još: 

Ovo je naših TOP 5 tražilica za jeftine letove