Ovo je jedan od najpodcjenjenijih i jedan od najmanje posjećenih nacionalnih parkova SAD-a


Ovo je jedan od najpodcjenjenijih i jedan od najmanje posjećenih parkova SAD-a. Dobro došli u nacionalni park North Cascade.

Smješten na sjeverozapadu Sjedinjenih Američkih Država u saveznoj državi Washington, ovaj park oduzima dah svojom spektakularnom ljepotom, planinskim vrhovima, i bujnim šumama.  

Kad razmišljamo o predivnim nacionalnim parkovima Amerike prvo što nam padne na pamet su poznati parkovi poput Yellowstone-a, Grand Canyon-a ili Everglades-a. Ovaj park često bude nepravedno preskočen, a mnogi nisu nikad ni čuli za njega. Zbog svoje spektakularne divljine i prekasnih planina zovu ga još i “Alps of America”, a vrhovi su mu okrunjeni s više od 300 ledenjaka. Još jedna zanimljiva činjenica povezana je s biljkama u parku.

Unutar svojih granica North Cascade ima više biljnih vrsta nego bilo koji drugi nacionalni park u Americi. Ekstremne varijacije u vrstama stijena i tla, nagibu, nadmorskoj visini i oborinama stvaraju mnoga raznolika staništa unutar malog područja. Od životinja North Cascade je dom 75 vrsta sisavaca kao što su sivi vuk, medvjed grizli, kanadski ris, puma, a mnogi od njih su ugrožene vrste. Ova relativna anonimnost čini ga savršenim mjestom za one koji ne vole gužve i koji žele doživjeti pravu divljinu, a ono što je još zanimljivo ovaj park je potpuno besplatan i ne morate platiti ulaz. 

Norh Cascade pruža brojne mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. Planinarenje stazama koje vode do impozantnih vidikovaca, vožnja biciklom kroz slikovite predjele ili istraživanje vodenih puteljaka činiće vaše iskustvo nezaboravnim. Također, ribolov, kajaking, i kampiranje su popularne aktivnosti među posjetiteljima koji žele maksimalno iskoristiti ljepotu parka.

Video:

@putoholicari Posjetio sam jedan od najpodcjenjenijih i jedan od najmanje posjećenih NP parkova SAD-a. Kad razmišljamo o predivnim nacionalnim parkovima Amerike prvo što nam padne na pamet su poznati parkovi poput Yellowstone-a, Grand Canyon-a ili Everglades-a. Ovaj park često bude nepravedno preskočen, a mnogi nisu nikad ni čuli za njega. Zbog svoje spektakularne divljine i prekasnih planina zovu ga još i “Alps of America”, a vrhovi su mu okrunjeni s više od 300 ledenjaka. Kako se vama cini? #northcascade #putoholicari #usa #putovanja ♬ Countryside – Andrew Joy

Fotogalerija: