Ovo je 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Italiji za 2023.


Najpoznatija čizma na svijetu je kao stvorena za najsavršenije fotografije. Njene veličanstvene atrakcije natjerat će vas da se vratite u Italiju prvom idućom prilikom. Od rimskih ostataka i prirodnih ljepota do svjetski najpoznatijih umjetničkih galerija i muzeja, gotovo svaki kutak italije je fotogeničan. 

No jeste li ste ikada zapitali koje su to najpopularnije Instagram lokacije u Italiji?

Riječi ne mogu opisati koliko je fascinantna ova država, ali zato fotografije mogu! Ne čudi, stoga, da je ovo jedno od najistragramičnijih destinacija na svijetu

Ekipa iz Getbybus obavila je istraživanje i objavila listu 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Italiji zbog kojih ćete se zaljubiti u ovu prekrasnu državu!

Među različitim pristupima stvaranja liste najpopularnijih Instagram lokacija u Italiji, u ovoj listi su gledale znamenitosti umjesto gradova. Zbog toga ćete na popisu pronaći Milansku katedralu umjesto grada Milana. Popis najpopularnijih znamenitosti dobiven je uz pomoć Google Travel usluge.

Kako bi se definirale najpopularnije lokacije, koristile su se Google recenzije. U obzir su se uzele samo one s preko 5,000 recenzija kako bi se dobio što objektivniji popis. Navedeni popis se skratio na 219 lokacija. U idućem koraku se skupljao broj Instagram mentiona (koristeći što veći broj hashtagova). Broj mentiona sakupljen je u svibnju, 2023. godine i time se dobila konačna lista top 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Italiji

Također, ispod svake lokacije pronaći ćete i podatke o poretku u odnosu na 2022. godinu. Naravno, na popisu za 2023. godinu imamo i nekoliko novaka koji su se hrabro izborili za svoja mjesta, a time i izbacili nekoliko prošlogodišnjih favorita.