Obiteljske zimske čarolije


Dogodovštine s obiteljskih putovanja ostaju kao dragocjena sjećanja vaših najmilijih i prepričavaju se godinama s jednakim žarom. Osim nekoliko velikih skijaških centara, Srbija vam može ponuditi i manja, ali podjednako šarmantna odredišta za zimski odmor s obitelji – Goč, Divčibare, Zlatar i Goliju.

Naslovna fotka: TO Vrnjačka banja, Foto Milan Mitrović

Osim u svemu onome što nude zimski sportovi, uživat ćete u prirodnim ljepotama, kulturno-povijesnim znamenitostima i nadaleko poznatoj kulinarskoj ponudi.

Planina GOČ u središnjem dijelu Srbije očarat će vas blagim skijaškim stazama pogodnima za početnike, ali i iskusne skijaše. U blizini Goča nalazi se Vrnjačka Banja, jedne od najposjećenijih srpskih toplica.

Turistički centar DIVČIBARE na planini Maljen pravo je mjesto za aktivan odmor i ljubitelje skijanja. Na Divčibarama postoje dvije staze sa skijanje, a u blizini grada nalazi se Valjevo, grad bogate povijesti, kulture i tradicije.

Na planini ZLATAR u zapadnom dijelu Srbije posjetitelje zimi očekuju uređene staze za alpsko skijanje opremljene žičarama i prilagođene svim skijašima. U tim „zračnim toplicama” posebna je atrakcija kanjon rijeke Uvac, gdje živi naša najveća ptica, jedinstvena vrsta u ovom dijelu Europe – bjeloglavi sup.

Park prirode GOLIJA, rezervat biosfere pod zaštitom UNESCO-a, poznat je po pitomosti te bogatim i praktično netaknutim šumama. U sklopu Parka je i planina Golija, pogodna za skijanje, s uvijek dobro uređenim stazama i obilnim snijegom koji se zna zadržati do lipnja. A kada se umorite od skijanja, u samome mjestu Ivanjici posjetite „staru čaršiju”.

Putuj odgovorno!#vidisrbiju