Nova linija iz Zagreba za Kijev


Windrose Airlines obavio je prvi, inauguracijski let na liniji Kijev – Zagreb – Kijev, po prvi puta povezavši glavne gradove Ukrajine i Hrvatske direktnom zračnom linijom.

 

U Zračnu luku Zagreb 04. listopada, po prvi puta je sletio zrakoplov Windrose Airlines na direktnoj liniji iz Kijeva, zrakoplovom tipa ATR72, registarske oznake UR-RWB, kapaciteta 72 putnika. Iz Kijeva je u Zagreb prvim letom doputovalo 54 putnika (Load Factor od 75%), dok je iz Zagreba put Kijeva otputovalo 64 putnika (Load Factor od gotovo 89%).

Zrakoplov je po slijetanju u zračnu luku dočekan tradicionalnim vodenim pozdravom.

Radi se o jedinoj novoj liniji za Zračnu luku Zagreb u ovoj godini. Windrose Airlines je liniju planirao pokrenuti na početku ljetnog reda letenja, no zbog globalne pandemije redovni su letovi odgođeni za listopad.

Windrose Airlines će na liniji Kijev – Zagreb – Kijev prometovati dva puta tjedno (srijedom i nedjeljom) do početka ljetnog reda letenja 2021. godine (kraja ožujka).

Kompanija je ostavila mogućnost dodavanja još jednog leta tjedno za ljetni red letenja iduće godine, no to će svakako ovisiti o bookingu i eventualnim restrikcijama država zbog globalne pandemije. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa Embraer RJ145 kapaciteta 48 putnika, dok je inauguracijski let odradio nešto veći – ATR72.

Izvor: croatianaviation.com