Nova linija iz Zagreba za Ukrajinu (Kijev)


Ukrajinski zrakoplovni prijevoznik Windrose Airlines uvodi prvu izravnu redovitu liniju iz Kieva za Zagreb

Bit će to prva izravna redovita linija iz Ukrajine za Zagreb. Na novoj liniji Kiev (zračna luka Boryspil) – Zagreb bit će tri leta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom, od 2. lipnja 2020. godine. Na njoj će letjeti zrakoplovi Embraer ERJ-145 


Windrose u svojoj floti ima 6 zrakoplova ovog tipa i svi su preuzeti iz flote regionalnog ukrajinskog zrakoplovnog prijevoznika Dniproavia. Prijevoznik Dniproavia je službeno prestao s prometom, no, svih 6 zrakoplova koje je Windrose preuzeo i dalje nose bojanje Dniproavije. Dniproavia je i ranije dolazio u Hrvatsku na redovitim ljetnim charter letovima iz Lavova za Pulu i Split.

Kao i proteklih godina, Windrose će letjeti i na sezonskim redovitim linijama iz Kieva za Pulu i Split. Obje linije će imati po dva leta tjedno, isto kao i protekle godine, odnosno za Pulu utorkom i subotom te za Split četvrtkom i nedjeljom. Na sezonskim ljetnim linijama prema Jadranu letjet će veći zrakoplovi Airbus A321. Windrose u svojoj floti ima još 5 zrakoplova Airbus A321 te jedan Airbus A320. 

Izvor: avioradar.hr