Najneposjećenije države na svijetu


Većina nas kada misli na putovanje uvijek posjeti neke država kao Engleska, Španjolska, Sjedinje Američke Države. Ali koliko vas se uputilo na putovanje da posjeti neke od najmanje posjećenih država? Ovo su neke od njih, da li ste imali priliku posjetiti koju od njih i kakvo je vaše iskustvo bilo?

Europa – Lihtenštajn
Druga europska najneposjećenija država koja se nalazi između Austrije i Švicarske i ima prekrasan planinski krajolik idealan za planinarenje ili zimske sportove i Vaduz dvorac utvrda iz 12-og stoljeća. Glavni grad ima prelijepu modernu galeriju umjetnosti i poštanski muzej.

Europa – Moldavija
Ova bivša sovjetska država nalazi se između Rumunjske i Ukrajne, čiji glavni grad ima srednjovjekovnu utvrdu, rimske utvrde i Orheuil Vechi, arheološko nalazište čije iskopine pokazuju građevine iz razdoblja paleolitika.

Europa – San Marino
Ova država okružena je talijanskim teritorijem. Ima centar koji datira iz 13-og stoljeća, s utvrdama, zidovima, vratima, bedemima, kao i neoklasičnu baziliku i trg iz 19-og stoljeća. 2008 centar je imenovan Unescovom svjetskom baštinom zajedno s planinom Titano.

Azija – Butan
Država koja nacionalnu ekonomiju mjeri prema Bruto Domaćoj Sreći i 90% državljana kažu da su sretni. Slab broj posjetitelja može se pripisati da se poljoprivredna polja još uvijek obrađuju s plugovima, volovima i kosama. Također slab broj posjetitelja može se pripisati nepristupačnosti terena, samo je nekoliko pilota je dovoljno kvalificirano za slijetanje po takvom terenu.

Azija – Bangladeš
Jedna od najnaseljeljenijih država svijeta, muku muči s čestim poplavama. Bangladeš je postao nacija 1971. godine. Stanovništvo je veoma siromašno, ali postoji mali broj turista koja dolazi zbog trekinga i da posjete plantaže čaja.

Azija – Istočni Timor
Najneposjećenija država u Aziji. Istočni dio otoka Timor okružen je koraljnim grebenima dok je unutrašnjost obavijena drevnim planinskim šumama što je zanimljivo za avanturiste koje vole ronjenje ili treking. Također tu se nalazi mnogo kolonijalnih zgrada iz Portugalske ere i špilja Ile Kere Kere u kojoj se nalaze fascinantne slike starije od 13 000 godina.

Oceanija – Kiribati
Ova država je sastavljena od 33 koraljnih atola koji se protežu duž ekvatora. Bitke Drugog Svjetskog rata vođene su uz obale glavnog grada South Tarawa. Današnji turizam privlači turiste ribolovom, ronjenjem i privatnim otocima.

America – Montserrat
Najneposjećeniji otok na Karibima. Britanski teritoriji najvjerojatnije poznat po aktivnom vulkanu Soufriere Hills, koji je prekrio glavni grad otoka Plymouth, s krhotinama i pepelom kada je eruptirao 1990. godine. Najvažnije turističke atrakcije su, ronjenje i uživanje u tišini malog grada.

Afrika – Sao Tome & Principe
Najneposjećenija Afrička država, je država od 2 otoka koji se nalaze 225 km udaljenosti obale Gabon-a, bogati su uljem i kakaom, ali turisti ovdje doslovno ne postoje. Arhitektura iz doba portugalske kolonijalne ere čini grad Sao Tome atraktivnim, također razne atrakcije uključuju ronjenje, ribolov ili gledanje kitova.

Srednji Istok – Kuvajt
Najneposjećenija država Srednjeg Istoka, je dio zemlje između Iraka i Irana koja je bila napadnuta od Saddamovog režima 1990, što je na kraju dovelo do Zaljevskog rata. Danas puno mirnija država i većina turista koji dolaze nemaju problema. Atrakcije koje se mogu vidjeti uključuju pozamašnu kolekciju islamske umjetnosti, prepoznatljive Kuvajtske tornjeve i Dhow luka.

M.M.