Maja Velikanja – skijanje u Francuskoj


Maja nas fotkama i tekstom vodi na skijanje u Francusku gdje će nas upoznati sa skijalištem Les 3 Vales.

Ovog smo puta odabrali skijalište u Francuskoj Les 3 Vales točnije Meribel centre. Bili smo smješteni u chaletu sa još 9 britanaca koje prethodno nismo poznavali. Sistem funkcionira tako da svako bukira svoju ensuite sobu, a prizemlje kuće sa velikim boravkom i blagovaonicom služi za zajednička druženja i večere. Chalet se talođer može iznajmiti i za grupu ljudi pa imate cijelu kuću za sebe.

Fora u chalet smještaju je da se unutar kuće nalaze 2 domaćina koja vam pripremaju kuhani doručak te večeru u 3 slijeda. Također imaju svojeg vozača koji vas može svaki dan odvesti na/sa staze.
Odabir Meribela pokazao se kao odlična odluka obziorm da se nalazi u sredini između 2 ostala povezana skijališta Courchevela i Val Thorensa, pa je svakako najbolji odabir ukoliko ste dobar skijaš i želite skijati kroz sve 3 doline na dnevnoj bazi.

No, naravno ovo poznato skijalšste nije poznato samo po velikom broju staza (650km) već i po odličnim apres ski partijima i ostalim sportsko-zabavnim aktivnostima. Svakodnevo već u 14h počinje živa glazba uz dj-a u najpoznatijem baru na stazi La Folie Douce. La Folie Douce je toliko popularan da ga možete naci u dvije doline Courchevel i Val Thorens. Nalaze se na samim skijalištima usred planine s odličnim pogledom na bespuće Alpa. Ukoliko vam partijanje do 17h nije bilo dovoljno možete nastavit u slijedeći bar nešto niže na stazi Le rond point aka “Ronnie” do 19h.


Za avanturističke tipove slobodnih aktivnosti i izbor hobija ne nedostaje. Možete se provozati panoramskim letom iznad Alpa pa sve do Mount Blanca, voziti ralicu, otići na sanjkanje sa psima, voziti motorne sanjke, jahati konje ili pak uživati u jednom od spa hotela.
Zaista nezaboravno skijanje na kojem smo imali priliku upoznati i živjeti tjedan dana s novim ljudima naših godina od kojih ćemo zasigurno s nekima ostati u daljnjem kontaktu.

Fotke i tekst: Maja Velikanja (@cellixa)