Francuska: skijalište Chamrousse


Nastavljamo sa predstavljanjem skijališta, i dalje se nalazimo u Francuskoj, a ovaj put vas vodimo u olimpijski Chamrousse nedaleko od Grenobla.

Skijalište Chamrousse nalazi se samo 30 km od grada Grenobla pa osim skijanja možete javnim prijevozom posjetiti i ovaj grad. Smješteno je na masivu Belladone i nekoć je bilo olimpijsko naselje, točnije 1968. godine kada su se ovdje održavala desete zimske olimpijske igre te se ovdje vozio spust i veleslalom.

Skijalište se prostire na dvije razine: Chamrousse 1650 (Recoin) i Chamrousse 1750–1700 (Roche Béranger – Bachat-Bouloud). Naselje je izgrađeno u šumi te ima izvanredan pogled prema Grenoble dolini. Croix de Chamrousse je najviša točka na 2250 metara nadmorske visine. Naselja su povezana skijaškim stazama i besplatnim autobusom.

Smještaj je raznolik, od hotela, preko rezidencija i privatnih apartmana. Mi smo bili smješteni u Le Domaine De L’arselle u Chamrousse 1700. Svaki apartman ima kuhinju i kupaonicu te balkon ili terasu. Apartmani su za 4 do 10 osoba i uglavnom manji, ovisi koliko ćete novaca izdvojiti za njih ili koliko će vas biti u njima. U prizemlju se nalaze Ski boxovi gdje možete ostaviti skije, pancerice i ostalu skijašku opremu. U neposrednoj blizini apartmana nalaze se razni dućani, supermarket, vanjski bazen, sauna, restorani i kafići. Prva staza bila nam je nešto udaljenija pa se nismo mogli doskijati direktno u apartman, al nije tako daleko, nekih 4-5 minuta hodanja.

Osnovni podaci:

Nadmorska visina: 1.600 – 2.250 m

Skijaške staze: 92 km (crne 12 km, crvene 64 km, plave 16 km)

Staze za skijaško trčanje: 37  km

Žičare: 1 gondola, 10 sedežnica, 12 vučnica

Topovi: 8%

Udaljenost od Zagreba: 1020 km

Više fotografija možete pogledati u Facebook albumu: Chamrousse & Grenoble