Pet lokacija iz Disneyevih filmova koje postoje u stvarnom svijetu


Na sam spomen Walta Disneya naviru prekrasne uspomene iz djetinjstva i nezaboravni likovi mnogobrojnih crtanih filmova. Mnogobrojni fanovi posjećuju zabavne parkove Disneyland kako bi im se približili i osjetili magične lokacije poznatih Disneyevih crtanih filmova, ali jeste li znali da su brojne scene zapravo nastale po uzoru na stvarna mjesta?

 

Impresivne lokacije prenesene u crtane filmove Disney nalaze se diljem svijeta – od Velikog koraljnog grebena u Australiji do gotovo nestvarno lijepih škotskih dvoraca iz 13. stoljeća.

Posjet Disneylandu samo je jedan način na koji je moguće osjetiti magiju uz koju su mnogi odrastali ili tek odrastaju, ali postoji li bolji način za putovanje u čarobni svijet crtanih filmova od putovanja na mjesta koja su inspirirala čak i samog Walta Disneya? Booking.com, koji u svojoj ponudi ima najveći broj nevjerojatnih smještajnih objekata u svijetu, od hotela do vila, apartmana, kućica na drvetu pa čak i brodova, odabrao je jedinstvene smještajne objekte diljem svijeta koji će oduševiti fanove koji svoj idući odmor žele provesti u bajkovitom Disney stilu.

Snježno kraljevstvo (Frozen) – Ledena palača

U poznatoj sceni u kojoj Elsa stvara ledenu palaču uz pjesmu „Puštam sve“ u ovom velikom Disneyevom hitu iz 2013. godine, snježno okruženje i ledena palača neodoljivo podsjećaju na Kirunsku crkvu u Švedskoj. Crkva je u potpunosti izgrađena od leda, čak i njezini zidovi te namještaj, a nalazi se netom ispod samog Arktičkog kruga.

Nakon dugog dana u zaleđenom svijetu, odmorite se u obližnjoj Máttaráhkká Northern Light kolibi iz koje se pruža pogled na predivna polarna svjetla. Máttaráhkká Northern Light koliba također pruža mogućnost odlaska na ture u motornim sanjkama ili pak na safari u sanjkama koje vuku psi kako bi vam pružili pravo iskustvo Snježnog kraljevstva. Za ovu avanturu se samo morate opskrbiti toplom odjećom!

Máttaráhkká Northern Light koliba

Máttaráhkká Northern Light Lodge 1

Trnoružica – Dvorac Neuschwanstein

Smješten na jugu Bavarske dvorac Neuschwanstein pravo je umjetničko djelo koje je izgradio kralj Ludvig II, često nazivan i Labuđim kraljem i Kraljem bajki. U Disneyevu klasiku „Trnoružica“ princeza Aurora rođena je u bijelom dvorcu koji uvelike nalikuje Neuscwansteinu, a i sam logo Walta Disneya inspiriran je ovim velebnim zdanjem.

Posjetitelji se mogu odmoriti u prekrasnoj vili Ludwig koja se nalazi direktno ispod dvorca Neuschwanstein i samo 3 kilometra od gradića Füssena. Ugodnom šetnjom od dvadesetak minuta doći ćete do dvorca, a nakon magičnog iskustva možete se opustiti u idiličnom vrtu vile Ludwig s najboljim pogledom

Villa Ludwig

Neuschwanstein

U potrazi za Nemom – Veliki koraljni greben

Ova velika Pixarova uspješnica koja je malo koga ostavila ravnodušnim odvija se u dubini oceana, točnije kod australskog Velikog koraljnog grebena. U crtanom se filmu riba klaun Marlin uputio u potragu za sinom Nemom još 2003. godine i od tog trenutka veliki broj posjetitelja diljem svijeta želi istražiti najveći koraljni greben na svijetu. Grad Cairns idealna je lokacija za ronjenje za vrijeme kojeg imate velike šanse spaziti i samog Nemu! Cairns je poznat i po velikom izboru fantastičnih restorana i bogatom noćnom životu.

Nakon dana provedenog u moru, odmorite se u obližnjim Waters Edge apartmanima u Cairnsu koji su jedan od najboljih prijedloga Booking.com-a u Cairnsu zbog iznimne lokacije i privatnog bazena koji će vam osigurati nezaboravne trenutke pod suncem Australije

Waters Edge Apartment Cairns

waters edge

Vrlo zapetljana priča (Tangled) – Mont-Saint-Michel

Svi znamo priču o Zlatokosi, princezi koja je oteta zbog čarobne duge kose i zaključana u kulu u kojoj bi trebala provesti cijeli svoj život. Gradić Corona u filmu „Vrlo zapetljana priča“ inspiriran je jednom od najočaravajućih znamenitosti u Francuskoj – dvorcem Mont Saint-Michel u Normandiji.

Pogled na magični dvorac pruža se iz hotela La Jacotière koji je udaljen samo 3 kilometra. Riječ je o renoviranoj farmi s prekrasnim vrtom i terasom iz kojeg se možete uputiti i u šetnju do dvorca, a na raspolaganju vam je i shuttle prijevoz udaljen samo pet minuta.

La Jacotière

la jocetiere

Merida Hrabra (Brave) – Eilean Donan

Smješten u napuštenom i brdovitom kraju na zapadu Škotske, Eilean Donan jedan je od najprepoznatljivijih škotskih dvoraca koji se nalazi na vlastitom otoku s kojeg se prostire pogled na gotovo nestvarni otok Skye. U Disneyevom hitu „Merida Hrabra“ iz 2012. crvenokosa princeza Merida živi u dvorcu inspiriranim Eilean Donanom. Izgrađen je u 13 stoljeću radi obrane od Vikinga, a danas je jedno od škotskih zdanja koje oduzima dah.

Posjetitelji mogu odsjesti u hotelu Glencoe House iz kojeg se pružaju očaravajući pogledi na planine i u kojem možete uživati u ukusnom doručku uz toplinu kamina.

Glencoe House

glancione