Kako spakirati više od 100 predmeta u ručnu prtljagu


Kako spakirati ručnu torbu! Bilo da se pakirate za odmor, putujete na tjedan, mjesec ili godinu dana, ovaj video će vam pokazati kako da se spakirate i maksimalno iskoristiti svoju ručnu prtljagu. Naučite kako spakirati kofer na pravi način.

Putovanja su sjajna, ali jedan od najgorih dijelova za mnoge putnike je pakiranje svojih stvari u prtljagu koja vam se odjednom čini premalena pogotovo ako putujete samo s ručnom prtljagom. Zato je nevjerojatno gledati kako netko pakira više od 100 predmeta u jednu ručnu prtljagu. Zvuči kao da ovo nije moguće, ali glumica i putnica Rachel Grant snimila je cijeli video koji pokazuje njezin proces pakiranja. 

Pametnije pakiranje vam može uštedjeti mnogo novca, posebno kada je u pitanju prijava torbe. A uz ovu strategiju, možete staviti više od 100 predmeta u torbu koju možete ponijeti sa sobom na avion i ne morate plačati check in prtljagu.

1. Smotajte odjeću kako biste uštedjeli prostor

Rolanje odjeće radi uštede prostora jednostavan je način za lakše pakiranje. Ideja je da, ako smotate predmete, oni stanu u vašu torbu kompaktnije nego što bi stali da ste ih presavili. Možete smotati gotovo bilo koji odjevni predmet, ali ovo može biti posebno zgodno za stvari poput pidžama, donjeg rublja i glomaznih majica – stvari koje vam sigurno trebaju, ali mogu zauzeti više mjesta u vašoj torbi nego što biste željeli.

2. Koristite plastične vrećice za komprimiranje predmeta

Korištenje plastičnih vrećica, kao što su Ziplock vrećice, može vam pomoći u komprimiranju predmeta. Također vam pomaže da stvari budu super organizirane i da ih je kasnije možete lako pronaći.  

3. Stavite čarape u cipele

Motanje čarapa u kuglice i stavljanje u cipele zapravo ima dvije prednosti. Prvo, štedi vam prostor u prtljazi. Drugo, stavljanje čarapa u cipele može pomoći vašoj obući da zadrži svoj oblik odnosno da ih ne nađete savinute ili zgnječene.

4. Stavite teže predmete na dno torbe

Zlatno pravilo pakiranja, ali uvijek ga je vrijedno podsjetiti: teži predmeti uvijek bi trebali ići prema dnu vaše torbe. To sprječava da teški predmeti skliznu, a samu torbu čini lakšom za nošenje i podizanje.

5. Koristite kocke za pakiranje kako biste stvari organizirali

Kocke za pakiranje mogu varirati u veličini, materijalu i tako dalje, one su u osnovi male, lagane torbe i kutije koje možete slagati zajedno u svoju prtljagu. Ideja je da ih možete kombinirati kako biste dodali prostor, ali ako ih ne koristite, jednostavno se spljošte.

VIDEO:

Foto by Timur Weber