Iz Zagreba ovog proljeća direktno do St. Gallena, Züricha, Basela i Freiburga


FlixBus najavljuje novu sezonu širenjem međunarodne mreže linija iz Hrvatske

FlixBus, europski lider u prijevozu putnika s početkom nove sezone širi mrežu međunarodnih autobusnih linija iz Hrvatske. Zagreb se tako svakodnevnim direktnim linijama dodatno povezuje s novim destinacijama u Švicarskoj i Njemačkoj. Zahvaljujući konstantnim ulaganjem u razvoj FlixBus zelene mreže od 22.3. putnici će moći putovati na relaciji Zagreb – Ljubljana – St. Gallen – Zürich – Basel – Freiburg svakodnevno u 19:45 za već od 289 kuna. Karte su dostupne u prodaji te putnici iz Hrvatske mogu već sada planirati uskrsna (proljetna) putovanja prema navedenim destinacijama.

“Osluškivanjem želja putnika, te praćenjem putničkog prometa u Hrvatskoj,  primijetili smo da se na ovoj relaciji već dulje vrijeme javlja velika potražnja za jednostavnom i dostupnom vezom. Ovom noćnom linijom proširili smo našu ponudu te putnicima pružili nove destinacije u Švicarskoj i Njemačkoj za skorašnja proljetna putovanja. Ponudivši alternativu zračnom, ali i željezničkom prijevozu kraćim putovanjem i pristupačnim cijenama cilj nam je povezati hrvatske gradova sa što većim brojem destinacija u Europi te učiniti Flixbus kvalitetu i standard dostupnim svima.” – izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju.

Digitalizacijom autobusne industrije FlixBus omogućio povezivanje gradova diljem Europe

U samo četiri godine Flixbus je uspio stvoriti mrežu autobusnih linija u 26 europskih zemalja koja povezuje 1400 destinacija s preko 250.000 dnevnih veza. Poslovnim modelom koji spaja tradicionalnu autobusnu industriju i visoku tehnologiju putnicima su omogućena povoljna i udobna putovanja u najmodernijim zelenim autobusima.

„Naši hrvatski autobusni partneri prepoznali su ovaj uspješan poslovni model kojeg su prihvatili putnici diljem Hrvatske. Trenutno je u Hrvatskoj FlixBus mrežom povezano više od 100 destinacija direktnim vezama s 10 europskih zemalja, a planira se i daljnji razvoj te bolja frekventnost. Drago nam je što možemo hrvatskim putnicima za nadolazeću sezonu ponuditi već sada nove direktne linije prema Švicarskoj i Njemačkoj.“ – dodala je Petra.

FlixBus autobusi nude besplatan Wi-Fi, utičnice pored sjedala, više prostora između sjedala, besplatnu prtljagu te mogućnost promjene i otkaza rezervacije do 15 minuta prije polaska, online kupovinu karata bez čekanja u redovima na blagajnama kao i identifikaciju putnika samo putem QR koda i pametnog telefona.