Havaji – zemlja sreće i beskrajnih plaža


Havaji su raj na planetu Zemlji. Ako vaša ideja o odmoru uključuje šetnje po mirnoj plaži na mjesečini, kupanje u tirkiznim lagunama u društvu šarenih riba, gledanje palma kad ležite u ležaljkama, onda vam ne preostaje drugo nego da – posjetite Havaje!

 

01Čim sletite na međunarodni aerodrom u havajskom glavnom gradu Honolulu, dočekat će vas nasmijana lica Havajaca s buketima i vijencima orhideja(naravno ako to platite .)) i srdačnim Hula plesom i naravno, nezaobilaznim pozdravom – Aloha!

Havaji se nalaze u Tihom oceanu, terirotijalno pripadaju SAD-u, a sastoje se od šest većih otoka i na stotine malih atola koji čine ukupan Havajski arhipelag. Najveći otoci su Maui, Molokai, Hawaii Island (Big Island), Lanai, Kauai te Oahu, a upravo se na njima nalaze brojni turistički resorti koji se smatraju najluksuznijima na svijetu. Svi otoci imaju bujnu tropsku šumu i pješčane plaže – od bijelih, crvenih i zelenih pa sve do crnih vulkanskih. Sa zelenih planina padaju vodopadi, najviši vrhovi sakrivaju se u oblacima, a pravo oslobađanje od stresa doživjet ćete na farmi lavande.

03

Ako idete na odmor na Havaje, teško se je odlučiti za pravi otok. Otočići Havaja su kao male, rajske oaze, rastresene po oceanu. Svaki nudi drugačije iskustvo, ali svi nude potpuno opuštanje nasred tropske čarobne zemlje… Otok Oahu je dom glavnog grada Havaja te otok s najboljom plažom za surfere. Također, na ovom otoku se nalazi i američka vojna baza – Pearl Harbor.

04

Otok Kauai je najstariji i najpoznatiji otok na Havajima. Tu se nalazi zaljev Hanalei koji je jedna od glavnih i najljepših atrakcija – tu se nalazi duga pješčana plaža u obliku polumjeseca, u podnožju oštre litice s jedne i stjenovitog vrha s druge strane. Na južnoj obali otoka Kauai nalazi se Nacionalni tropski i botanički vrt te niz tunela lave u koje se ulijeva voda stvarajući efekt bučnog gejzira.

06

Otok Maui je drugi havajski otok po veličini koji nudi jedne od najboljih plaža na svijetu. Ovdje možete gledati kitove, uživati u suncu i moru, igrati golf i istraživati slikovit krajolik. Također, na ovom se otoku nalazi farma lavande Ali’i Kula od koje zastaje dah.

Otok Hawaii je veći od svih havajskih otoka zajedno. Ovdje možete pronaći 11 od 13 klimatskih zona u svijetu – otok ima vruće pješčane plaže kao i snijegom prekrivane planinske vrhove.

09

Izvor: Moja Putovanja