Gdje pojesti fino i jeftino u Rimu


Rim je jedan od najpopularnijih gradova u Italiji i svijetu, poznat po svojoj raskošnoj povijesti, prekrasnoj arhitekturi, ali i ukusnoj hrani. Međutim, ne morate potrošiti puno novca da biste uživali u ukusnoj hrani u Rimu. U ovom članku ćemo vam predstaviti neke od najboljih jeftinih lokalnih restorana u Rimu.

  1. Trattoria da Enzo al 29 – Ovaj restoran nalazi se u blizini Campo de ‘Fiori, a poznat je po svojoj ukusnoj hrani i pristupačnim cijenama. Nudi tradicionalnu rimsku kuhinju poput tjestenine Carbonara i Saltimbocca alla Romana, a cijene su vrlo pristupačne.
  2. Pizzeria La Montecarlo – Ovaj restoran nudi ukusnu pizzu i druge talijanske specijalitete poput bruschette i fritture. Cijene su također vrlo razumne, a možete uživati u prekrasnom pogledu na crkvu San Giovanni Bosco dok jedete.
  3. Trattoria Da Cesare al Casaletto – Ovaj restoran se nalazi u blizini parka Appia Antica i poznat je po svojoj tradicionalnoj talijanskoj kuhinji, kao što su tjestenina Amatriciana i cacio e pepe. Cijene su vrlo pristupačne, a atmosfera je ugodna i opuštajuća.
  4. Pizzeria ai Marmi – Ovaj restoran nudi ukusnu pizzu s tankim tijestom i vrlo pristupačne cijene. Ovaj restoran ima rustikalni izgled s velikim mramornim stolovima i stolicama, a može primiti veliki broj gostiju.
  5. Osteria dei Pontefici – Ovaj restoran nudi ukusnu hranu poput rižota s plodovima mora i janjeće kriške. Cijene su vrlo pristupačne, a atmosfera je vrlo autentična s niskim stropovima i zidovima ukrašenim umjetničkim djelima.
  6. Bono Bottega Nostrana – Ovo mjesto obavezno posjetite i probajte neke od najboljih sendviča u Rimu. Od 1400 recenzija na Tripadvisoru, sveukupna ocjena je 5.0.

Ovi restorani nude razne vrste talijanske hrane i ukusne specijalitete iz Rima, a cijene su vrlo pristupačne za sve. Bez obzira na vaš ukus i želje, sigurno ćete pronaći nešto ukusno u ovim restoranima bez prekoračenja budžeta. Uživajte u ukusnoj hrani u Rimu!