FlixBus službeno ušao u Hrvatsku: Još novih linija


Jučer na konferenciji za novinare službeno je najavljen ulazak FlixBusa u Hrvatsku te početak suradnje s hrvatskim autobusnim prijevoznicima

Nakon najave velike ekspanzije te širenja na srednju i istočnu Europu (CEE regija) u siječnju 2016. godine, međunarodni autobusni operater i mobilni brend FlixBus, otvorio je vrata i hrvatskim putnicima. Europa nam nikada nije bila bliža i dostupnija.

Otvaranjem regionalne podružnice FlixBusa u Zagrebu, Hrvatska je postala glavno čvorište srednje i istočne Europe.

Od 16.6. prvi hrvatski partneri koji su prepoznali ovaj uspješan poslovni model, Brioni Pula, Vincek prijevoz, Slavonija Bus i prijevoz Knežević zazeleniti će ceste od juga Hrvatske, duž cijele obale i Istre, pa sve do Zagreba i Istočne Hrvatske.

˝FlixBus je svojim poslovnim modelom uspio privući milijune putnika diljem Europe (brojimo ih već gotovo 35 milijuna) i stvorio je tisuće novih poslova u industriji te ojačao poslovanje regionalnih autobusnih prijevoznika. Upravo to smo htjeli pružiti i hrvatskim putnicima te domaćim autobusnim prijevoznicima, stoga smo krajem prošle godine krenuli u ovaj projekt, a već u siječnju 2016., nakon što smo osvojili tržište sve do Engleske, Španjolske i Skandinavije, najavili širenje srednjom i istočnom Europom.˝ – izjavio je gospodin Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za CEE.

Uspjeh FlixBus poslovnog modela potvrđuje da inovacija i poduzetnički duh u kombinaciji s iskustvom i kvalitetom tradicionalnog autobusnog poduzeća čini ovu europsku FlixBus mrežu autobusnih linija snažnom te donosi jedan sasvim novi oblik poslovanja u autobusnom prijevozu putnika.

“S regionalnim partnerima i ultra modernom flotom luksuznih autobusa, zaista se možemo osloniti na generacije iskustva u autobusnom prijevozu u Hrvatskoj. Kombinacijom poduzetničkog duha i inovativne tehnologije s tradicionalnim malim i srednjim poduzetnicima, uspostavili smo potpuno novi oblik prijevoza. Jednostavno smo autobuse učinilli cool načinom putovanja.˝ – izjavio je André Schwämmlein, jedan od trojice osnivača FlixBusa.

Prednosti za FlixBus putnika

Kada se obraćamo putnicima ističemo prije svega udobnost, ali i sigurnost u autobusu na međugradskim i međunarodnim putovanjima. Stoga FlixBus u svakom svom autobusu osigurava više prostora između sjedala, utičnicu, besplatan internet, mogućnost kupovine napitaka i grickalica u autobusu, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska bez naplate. Ovu visoku razinu usluge te odličnu široku mrežu autobusnih linija diljem Europe, FlixBus pruža po dinamičnim cijenama koje su dostupne svima i kreću se čak od 9€/69kn, ovisno koliko ranije možete isplanirati putovanje. Jednom kartom i jednim prijevoznikom zaista možete obići Europu jednostavno i udobno.

“Mi ne nudimo samo prijevoz od točke A do točke B. FlixBus zadovoljava najviše standarde udobnosti, sigurnosti i održivosti. Želimo ponuditi savršeno iskustvo u putovanju i najvišu razinu usluge po najboljoj cijeni.˝ – izjavio je André

Osim danas objavljenih mogućnosti FlixPutovanja i veza Hrvatske s Europom, sprema se veliki broj novih linija. Hrvatska će uskoro biti povezana dnevnim i noćnim linijama sa svim većim gradovima diljem Europe, ali i gradovima unutar države. Putnici iz cijele zemlje će profitirati od zelenih autobusa, putovati po prihvatljivim cijenama i imati otvoren pristup najvećoj europskoj mreži autobunish linija.

slika

˝Na jesen nas čekaju novi izazovi, te Hrvatsku nastavljamo povezivati i s ostalim susjednim državama, odnosno sa Švicarskom, Češkom, Slovačkom i BiH, a pokrenuti ćemo i nekoliko domaćih linija te tako povezati gradove Hrvatske međusobno. Stižu nam i novi partneri, autobusni prijevoznici koji su također prepoznali našu priču. Cilj nam je nastaviti širiti mrežu međugradskih i međunarodnih zelenih linija te svima omogućiti jednostavno, udobno i povoljno putovanje, ali i podršku, rast i razvoj domaćeg gospodarstva te stvaranja novih radnih mjesta.˝- izjavio je Dean