Etosha NP – Idemo na Self Drive Safari


Ako tražite najjeftiniju opciju safarija u Africi onda je to “Self Drive safari”. Isprobali smo ga u Etosha i Chobe nacionalnom parku. Danas vas vodimo u Etoshu nacionalni park koji je veličine pola Hrvatske

Ako ne želite potrošiti hrpu love na safarije u Keniji i Tanzaniji, jedna od jeftinijih opcija je “Self Drive Safari” u Namibiji. Ako putujete u Namibiju morat ćete rentati džip ili auto kako bi se mogli kretati kroz zemlju. I to je se što vam treba. Self drive safari je kao i što samo ime govori – Safari u kojem ti sam voziš džip, a ono što je najbolje je cijena. 

Cijena ulaza po osobi u Etoshu nacionalni park je 80 NAD = 4,90€ + 10 NAD =0,60€

Kroz čitav park prolaze šljunčane ceste kojima smo se mogli provozati ali bitna su dva pravila, prvo je da životinja uvijek ima prednost, a drugo da ni pod kojim slučajem ne izlazimo iz vozila. Na ulazu i izlazu parka provjerava se svako vozilo, zabranjen je unos svježeg mesa, a na izlazu je obavezna dezinfekcija vozila. Najbolji dio Etoshe je što je u veći dio parka zapravo zabranjen pristup kako bi se životinje što manje ometale u njihovom prirodnom okruženju.

Ovdje smo vidjeli pravi životinjski svijet. Životinje u njihovom prirodnom staništu. Najviše ima antilopa i to raznih vrsta, tu su i mnogobrojne ptice, al najviše su nas oduševile zebre, žirafe, slonovi, nosorozi i lavovi. Vrhunac našeg posjeta je bio ručak geparda. Dok se voziš kroz park i uloviš trenutak, tri geparda koji su upravo ulovili antilopu i krenuli na ručak – neprocjenjivo.

Etosha je nacionalni park osnovan davne 1907. godine i tada je bio najveći rezervat na svijetu s površinom preko 100 000 km2. S godinama se park smanjio i sad je veličine 22 270 km2. U samom središtu nalazi se ogromno slano jezero koje je veći dio godine isušeno i po kojem je park dobio ime (Etosha= velika bijela površina).

 

Fotogalerija by Putoholčari: