EasyJet izbacio 15-godišnjaka iz aviona


Oprostite na smetnji gospodine, možete li izaći iz aviona, vaše mjesto pripada nekom drugome, riječi koje su san svakog putnika. Ne samo da su izbacili 15-godišnjaka bez pratnje, već su ga i ostavili samog.

Zamislite da dođete s djetetom na aerodrom, pomognete mu s prijavom prtljage, dijete dobije kartu pozdravite se. Nakon toga dobijete poruku da je sjeo u avion i čeka polazak. Mislite sve je super prošlo, a zatim dobijete opet poruku gdje vam dijete javlja da su ga izbacili s aviona.

Pudong airport

To se u ovom slučaju dogodilo Stephanie Portal i njezinom sinu Casperu koji je trebao letjeti za Toulouse s London Gatwick aerodroma. Razlog tome je što easyJet kao i mnoge kompanije prebukiraju let kako ne bi imali praznih mjesta, jer kako kažu iz easyJet-a u prosjeku se ne pojavi 5 osoba na zakazani let. Iako tvrde da to ne rade tijekom sezone, ipak 2 osobe su dobile isto mjesto u avionu. Mnogi misle da je razlog što su izbacili baš dijete, to što se zbunjeni tinejdžer neće buniti, koliko bi se mogao pobuniti odrasli čovjek.

No postavlja se pitanje, kako funkcionira cijeli sustav kada prilikom check-ina mogu dvije osobe dobiti jedno mjesto, ne bi li sustav trebao blokirati takve slučajeve? Možda u idealnom svijetu.

Uz to dječak je dakle trebao imati pomoć i pratnju easyJet osoblja jer je maloljetan, a oni ne samo što su ga izbacili iz aviona, ostavili su ga samog da čeka i da se dalje snalazi. Sva sreća da se majka nije ukrcala na vlak prema kući, te se mogla vratiti. Pogotovo što sin nije imao uopće novaca da plati kartu ako treba da se vrati i on doma (ovo je također dobar savjet za sve uvijek imajte nešto novaca uz sebe i iz zemlje iz koje putujete i iz zemlje u koju putujete, nikada ne znate kad će vam zatrebati).

Casper se je napokon uspio ukrcati na posljednji avion koji je letio iz Londona do Toulouse-a.

Iako su iz easyJeta rekli da im je žao i da obično imaju dobra pravila oko zaštite maloljetnika koji putuju sami, u ovom slučaju ih nisu slijedili. Daljnja istraga zašto mu je bilo dozvoljeno da uđe u avion iako je sjedalo već bilo zauzeto i zašto o tome već nije bio obaviješten na vratima, te o cijelom postupku prema maloljetniku slijedi.

M.M.