Do najboljih europskih karnevala s FlixBusom + 10% popusta za bilo koju destinaciju


Od 1400 destinacija koje trenutno povezuje FlixBus je izdvojio one najatraktivnije čije će ulice u ovo karnevalsko vrijeme tradicionalno ispuniti šarene povorke rasplesanih maski + 10 kupona za one najbrže za 10% popusta za bilo koju destinaciju unutar Flixbus mreže

Karnevali u Veneciji i Milanu

Najbolji razlog za uputiti se u Italiju definitivno je Venecijanski karneval kao jedan od najljepših i najzanimljivijih u Europi. Venecijanske maske posebno su važan dio venecijanske kulture, a svoje porijeklo vuku još iz antike. Neizostavan dio kostima su ukrašeni plaštevi i haljine koji se mogu opaziti u svakom dijelu grada, a najvažniji događaj karnevalske svečanosti izbor je za najljepšu masku. Brojne karnevalske povorke, viteški turniri te grandiozni bal pod maskama dopunjuju glazbene i kazališne priredbe koje se odvijaju na Piazza San Marco, a poseban doživljaj pruža veličanstvena procesija brodova i gondola.

Iako ne toliko razvikan „Carnevale  Ambrosiano“ u Milanu svakako bi vrijedilo posjetiti i uživati u glazbenim performansima te grupama koje za sve posjetitelje pripremaju posebno osmišljene koreografije.

Karneval u Nici

Festival započinje velikom povorkom od 20-tak karnevalskih vozila na kojima se nalaze lutke visoke i do 12 metara izrađene tradicionalnom tehnikom, kaširanjem papira. Eksplozija boja i raskoši, prepune ulice posjetitelja djeluju zaista impresivno. Posebno atraktivna je povorka Bitka cvijeća koja ovim zimskim danima prkosi ispunjena svježe ubranim mirisnim cvijećem. Francuski šarm te prekrasna lokacija na Azurnoj obali ostavit će vas bez daha.

Karneval u Kölnu i Münchenu

Ako se odlučite za Köln kojeg svake godine posjeti više od 1.5 milijuna ljudi svakako treba iskusiti Rosenmontag, karnevalsku povorku dugu gotovo 7 km tijekom koje se iz kočija bacaju u zrak čokoladice. Karneval počinje točno u 11:11 sati, 8.2. na Alter Marktu. Glavni junaci su Jungfrau, Prinz i Bauer kao predstavnici ovog spektakla zbog kojeg cijeli grad poprimi  slavljeničku atmosferu.

Dok se u ostalim gradovima slavi karneval u bavarskoj prijestolnici, Münchenu slavi se „Fasching“. Ovaj izraz veže se uz vrijeme posta. Najzanimljivije razdoblje za posjetiti Fasching upravo su posljednji dani kad je zabava na vrhuncu a posebno je zanimljiv tradicionalni ples žena na Viktualienmarktu.

Karneval u Ptuju

Za ples pod maskama ipak ne treba ići tako daleko. U susjednoj Sloveniji, u gradu Ptuju  od 2. do 13. veljače slavi se Kurentovanje prema najpoznatijoj maski Kurentu.Njegovo podrijetlo još nije poznato, ali se smatra da ima veze s ilirsko-keltskom tradicijom i to s mitološkim pratiteljima božice Kibele. Osim Kurenta, posebno zanimljiv simbol karnevala je Princ karnevala, koji na svečanom otvorenju Kurentovanja u ime fašničkih likova i maski preuzima ključeve grada i „vlast“ u gradu za vrijeme od Kurentovanja od pepelnice.

Karneval u Rijeci

Ukoliko se odlučite ostati unutar Hrvatske, niste pogriješili jer Rijeka nimalo ne zaostaje u šarenilu, zabavi i inspirativnim maskama u gotovo stoljetnoj tradiciji organizacije karnevala. Bogat program počinje izborom Kraljice Riječkog karnevala, a  zabava započinje nakon svečane primopredaje ključa grada u ruke maškara. Najveseliji i najšareniji dani u godini završavaju Dječjom karnevalskom povorkom te velikim finalom – Međunarodnom karnevalskom povorkom 11. veljače.

Za više informacija posjetite http://bit.ly/2rFamwd.

Kuponi za 10% popusta za bilo koju destinaciju unutar Flixbus mreže – samo za one najbrže

Tko prvi njegova djevojka 🙂 Ako vam kupon ne radi znači da je netko bio brži i već ga je iskoristio

Kodovi:

HCN2282EUV6

HCN227E6VKM

HCN22YG9YJK

HCN22633K9K

HCN22YCFJB2

HCN22M98C7E

HCN22XDFBGA

HCN22BVYEE7

HCN22J2VDMD

HCN22XJXFZR