colibri DUBROVNIK – neizbrisiv trag povijesti i kulture Unescova grada


Jeste li znali da se na otoku Lokrumu nalaze sve biljne zajednice mediteranskog područja Europe ili kako dubrovački knez nije smio biti mlađi od 50 godina? Znate li kako je Sv. Vlaho po legendi spasio Dubrovnik i postao zaštitnikom grada? Sve to, i mnogo više, u prvoj knjizi Biblioteke colibri – knjizi colibri DUBROVNIK.

Colibri dubrovnikBiblioteku colibri čine zanimljive, praktične knjige pažljivo odabranog formata (11 x 13 cm), pisane na jedinstven način prema unaprijed definiranom obrascu. Zbog svojih dimenzija nisu teret niti smetnja razgledavanju i upoznavanju destinacije na koju se odnosi. Uz pomoć colibri knjiga svaki posjetitelj otkrit će ne samo sklad i ljepotu neponovljive prirode koju je posjetio, nego i stvaralački mar, ljubav i umješnost mnogih generacija koje su ostavile neizbrisiv trag svoga postojanja u hrvatskim naseljima i gradovima.

Colibri DUBROVNIK – prva je knjiga u nizu malih dražesnih colibrija, lijep ukras Dubrovnika, koja otvara prozor u zanimljivi svijet kojega je duga povijest oblikovala u ljudima i na kamenu ovoga Grada. Iz nje se u nekoliko desetaka sekundi mogu saznati sve važnije informacije o povijesnim građevinama, spomenicima i drugim značajnim objektima u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika: o vremenu i stilu gradnje, graditeljima, njihovu značenju za Grad, kao i mnoge zanimljivosti vezane uz njih. U posebnim su poglavljima, pored znamenitih Dubrovčana, opisane i divljenja vrijedne zanimljivosti iz života Grada i Republike, kao i njihova glavna obilježja kroz povijest: Knez, Malo i Veliko vijeće, Senat, Diplomacija, Statut, …

tvrdjava Lovrijenac

Knjiga sadrži 186 pojmova, jedan pojam – jedna stranica. Većini pojmova pripada mala galerija fotografija, a na priloženom DVD-u, prema redoslijedu pojmova u knjizi, snimljeno je 1.000 novih fotografija koje su po prvi puta objavljene u ovoj ediciji.

Knjiga je prevedena na engleski, francuski, španjolski, njemački i talijanski jezik, te je razvijena i aplikacija istoga imena i sadržaja za Android i iOS operacijske sustave.

palaca Velikog vijecaobrti - zlatarstvo