Brazil by Vertel Luka


Luka nam šalje svoju priču s putovanja u Brazil

Odlucili smo se na put krajem 6.mj, kada je kod njih zapravo zima. Puno manje guzve, strke i turista.
Rio de janeiro je vrh, samba na svakom koraku i ugodnih 25 stupnjeva tokom dana, more 21 pa se moze i kupati, iako su me lokalci cudno gledali jer je njima to jako hladno. Nazalost vidi se siromastvo na svakom koraku, no ljudi su jako otvoreni i pristupacni.

Kao pravi turisti posjetili smo sve standardno u Riu, christ the redemeer, glavu secera, copacabanu te plazu Ipanemu koja je zapravo puno ljepsa i sigurnija. Jedno od highlighta Ria je bilo razgledavanje tj tour kroz Favelu. Vidjeli smo kako se zivi u favelama i upoznali ljude i njihove price, kupili par suvenira i posjetili vidikovac u faveli Santa Marta gdje je Michael Jackson dosao i snimio Video spot They dont care about us.


Nakon 10 dana u Riu zapicili smo avionom za Manaus. Nakon 2 dana krenuli za amazoniu u sklopu Toura 3 dana gdje smo bili OFF od sve tehnologije, bez telefona, whatsappa i svakakvih gluposti. 40km u prasumi, a spavali smo u bungalovima na nekom otocicu. Tamo nam je bila baza gdje smo upoznali simpaticne cure iz Latvije i Danske te muski par iz engleske. Super ekipa s kojom smo svaki dan odlazili na izlete, posjet domorocima, lovili pirane (ja ulovio 2 ? ), plivanje s ruzicastim delfinima, trekking kroz prasumu 3h i cayman spotting.
Za kraj, odlucili zadnju noc kampirati. Lokalni Vodic nas je odveo jedno 2h onim malim brodicem u prasumu, iskrcao i jos smo 1h pjesacili kroz prasumu. Odjednom je poceo pljusak koji nije stao satima. No mi smo podigli kao nekakav Camp, te spavali u Hammocku. Nezaboravno iskustvo spavanja na otvorenom 40+km u prasumi, osim sto su nas posteno izjeli komarci ?. Sva sreca cjepljeni smo bili protiv zute groznice i pili tablete protiv malarije ?

Mozda cu moja putovanja koja sam imao u Rio, pariz i sve te velike gradove jednog dana zaboraviti, no avanturu u dzunglu bi preprucio svakome, jer to necu zaboraviti citav zivot.