Aktivan odmor: Obilazak njemačke rute drvenih kuća


Njemačka, zemlja bogate kulturne baštine, oduvijek je bila destinacija koja privlači ljubitelje tradicije i arhitekture. 

Među mnogim turističkim obilascima koje krije, posebno se ističe ruta drvenih kuća koja prikazuje različite stilove drvene arhitekture u stotinjak neobičnih gradića duž gotovo 3000 kilometara duge turističke ture od Stadea na rijeci Elbi do Meersburga na Bodenskom jezeru.

Foto: Screenshot www.germany.travel

Za početak ove čarobne avanture predlažemo slikovit gradić Celle pokraj Hannovera, gdje se posjetitelji odmah urone u atmosferu srednjovjekovne Europe. Drvene kuće koje krase uske uličice svjedoče o dugoj povijesti grada, stvarajući nevjerojatno autentičan dojam. Radi se o gradu sa najvećim brojem očuvanih drvenih kuća u Njemačkoj.

Foto: Carolina Hubelnig/GNTB

Putovanje se nastavlja kroz regiju Donje Saske, gdje se seoski pejzaži prožimaju s drvenim kućama, stvarajući idilične prizore dostojne razglednica. Kuće ovdje nisu samo građevine, već prava umjetnička djela koja svjedoče o majstorstvu lokalnih obrtnika.

Foto: Francesco Carovillano/GNTB

Prema jugu, u Bavarskoj, posjetiteljima preporučujemo Rothenburg ob der Tauber, grad s uskim ulicama i bajkovitim drvenim kućama koje ostavljaju bez daha. Grad je jedan od skrivenih dijamanata njemačkog turizma uopće. Mittenwald, također gradić u Bavarskoj poznat je po izradi violina, a s obzirom na njegovu drvenu arhitekturu pruža i posebnu točku interesa na ruti.

Foto: Francesco Carovillano/GNTB

Njemačka Crna Šuma (Schwarzwald), prepoznatljiva je po svojoj prirodnoj ljepoti i također je sastavni dio ovog turističkog obilaska. Sela s drvenim kućama izgledaju kao iz bajke, a okružena gustim šumama pružaju mir i tišinu onima koji se odluče posjetiti ovu regiju.

Foto: Francesco Carovillano/GNTB

Kulminacija putovanja nalazi se na jugu zemlje, u Freiburgu, gdje se susreću moderna arhitektura i tradicionalne drvene kuće.  Ovaj grad na samom jugozapadu Njemačke predstavlja savršen spoj prošlosti i sadašnjosti, gdje se povijest reflektira u suvremenom životu. Njemačka turistička ruta drvenih kuća nije samo putovanje kroz predivne krajolike i arhitekturu, već i duboko ukorijenjena priča o njemačkoj tradiciji i nasljeđu. Svaki korak na ovoj ruti otkriva ljepotu prošlosti koja se brižljivo čuva u drvenim zidovima, stvarajući iskustvo koje će ostati urezano u sjećanjima posjetitelja.

Više informacija potražite na LINKU.

Naslovna fotografija: Khai-Nhon Behre/Celle Tourismus und Marketing GmbH