Advent u Varaždinu i Čarobni grad Djeda Mraza su ove godine HIT


Varaždin se ove godine pretvorio u pravu božićnu čaroliju, a posebno se izdvaja Čarobni grad Djeda Mraza 

Ako tražite najoriginalnijeg Djeda Mraza do sada, ne tražite dalje od Čarobnog grada Djeda Mraza u Varaždinu. Ovo čarobno mjesto nije samo običan susret s Djedom Mrazom, već mjesto gdje oživljavaju svi junaci iz božićnih priča. Šapnite Djedu Mrazu vašu želju, poslušajte neku od priča Bake Mraz ili pak se prepustite vilenjacima i sudjelujte u njihovim radionicama. Grad Djeda Mraza je stvarno čaroban i stvara nezaboravnu atmosferu koja će oduševiti posjetioce svih uzrasta.

U sklopu Čarobnog grada posetitelji mogu vidjeti i kuću odnosno špilju od Grincha. Za sve one kojima treba dodatan poticaj za ovu božićnu čaroliju ovdje će vam srce omekšati baš kao i Grinchu. 

Advent u Varaždinu

Advent u Varaždinu

Što bi Advent bio bez leda i klizanja? Na Kapucinskom trgu vas čeka veliko i bajkovito klizalište te čuveni ledeni tobogan. Varaždinska Ledena čarolija jedno je od omiljenih mjesta za zabavu i opuštanje za velike i male. Cijena za tobogan je 1€, a za klizalište 3€ (najam klizaljki 2€)

Adventski Varaždin je čaroban iz svakog ugla, a panoramski kotač vam omogućuje pogled na blagdanski uređen Varaždin iz ptičje perspektive. Adventski panoramski kotač je postavljen u Gajevoj ulici, a zahvaljujući čak 23 metra visine na koju se njegove gondole podižu, pogled na blagdanski uređen i osvijetljen Varaždin je predivan. Ulaznica je 6,5€ (djeca između 3 i 10 godine = 5€)

Glavno središte Adventa je naravno na glavnom trgu gdje se nalazi veliki bor. Na Korzu se smjestila i pozornica gdje se vikendom održavaju koncerti. Mini pozornica nalazi se i na Stančićevom trgu. I dok uživate u pjesmi na Stančiću ili Korzu možete uživati i u raznolikoj gastro ponudi.

Varaždin je ove godine definitivno zaslužio titulu jednog od najljepših adventskih odredišta u Hrvatskoj. Ne propustite priliku stvoriti predivne uspomene na ovom čarobnom događaju koji traje do 7.1.2024.

Više detalja i čitav program možete vidjeti na službenim stranicama Advent u Varaždinu.

Fotogalerija: