Zračna luka ‘Franjo Tuđman’ ipak kriva: procedura za slijetanje iza 22.00 sata nejasna


Uz prebacivanje odgovornosti na osoblje, priznali su da im je procedura za slijetanje iza 22.00 sata nejasna piše rtl.hr

Zvuči nemoguće ali eto jest, “Franjo Tuđman” je priznao krivnju.

Zagrebačka zračna luka prvo je jutros priopćila da nije istina da nisu mogli prihvatiti zrakoplov Crotia Airlinesa koji je iza ponoći zbog bure morao odustati od slijetanja u Dubrovnik i sletiti u Rim. Tvrdili su da nije postojao nikakav službeni zahtjev Croatia Airlinesa za slijetanje, jer da je – oni bi bili spremni. Tvrdili su da rade od 0 do 24 i u potpunosti su, kažu, bili spremni za prihvat zrakoplova takve veličine.

Međutim, večeras su se Zagrebačka zračna luka i njezin francuski koncesionar malo posuli pepelom po glavi pa su opet poslali priopćenje u kojem kažu kako im u prethodnom priopćenju nisu bile poznate sve činjenice.

Odgovornost su prebacili na osoblje koje je prema njima bilo nesposobno komunicirati i donositi odluke u takvoj kriznoj situaciji, ali su priznali i da im je procedura za slijetanje iza 22.00 sata nejasna. Ali oni će kažu to sad popraviti pa će sve biti jasno. 
Dakle, s obzirom na kaos u zagrebačkoj zračnoj luci, dobro je sve i završilo, bolje u Rimu nego na livadi.