Još jedan incident u Zračnoj luci Zagreb – Vozilo za ukrcaj prtljage udarilo u avion


Sinoć se na Zračnoj luci Zagreb – Dr.Franjo Tuđman dogodio incident u kojem je oštećen zrakoplov javlja Avioradar.hr

Prema informacijama kojima raspolaže Avioradar, jučer se na MZLZFT u večernjim satima dogodio incident u kojem su učestvovali zrakoplov Airbus A320-214 reg.9A-CTK nacionalne aviokompanije Croatia Airlines i zemaljsko vozilo zračne luke. 

Navedeni zrakoplov koji se, prema informacijama, pripremao za let OU/CTN664 Zagreb – Dubrovnik, oštećen je vozilom namjenjenim ukrcaju prtljage i isključen je iz redovnog zračnog prometa. Putnike je za Dubrovnik prevezao zrakoplov Airbus A319-112 reg.9A-CTI sa kašnjenjem od sat i 15 minuta. Predviđeno je kašnjenje (sat i 25 minuta) i jutarnjeg odlaznog leta OU661 / CTN6B iz Dubrovnika za Zagreb. 

U tijeku je istraga o incidentu koja je započela odmah sinoć.

Iz Croatia Airlinesa su u telefonskom razgovoru potvrdili da se incident dogodio te da je zrakoplov van prometa (AOG). Čeka se preporuka proizvođača, Airbus.

MZLZFT je također potvrdio incident:

“Vezano za navedeni događaj, dana 26.07.2017. na letu OU664 Zagreb – Dubrovnik, došlo je do kontakta trake za utovar prtljage u zrakoplov i zrakoplova Croatia Airlines prilikom čega je zrakoplov oštećen. Putnici su prebačeni na drugi zrakoplov te su nastavili let do Dubrovnika. U tijeku je izvid događaja.” – rekli su za Avioradar.