Želiš ići u Hong Kong? Turistička zajednica dijeli pola milijuna besplatnih avionskih karata


Turistička zajednica Hong Konga potiče dolaske obećavajući da će podijeliti pola milijuna avionskih karata međunarodnim posjetiteljima u novoj kampanji koja je počela 1. ožujka. piše Lonley Planet

Foto by Alexa

Iako su granice Hong Konga ponovno otvorene sredinom siječnja, povratak turista bio je jako spor. Turistička zajednica se sada nada da će novi plan, “Hello Hong Kong”, potaknuti posjetitelje da se vrate. Tijekom sljedećih šest mjeseci će turisti moći osvojiti 500.000 besplatnih povratnih zrakoplovnih karata u “vjerojatno najvećoj dobrodošlici na svijetu”.

Tijekom cijele godine održavat će se događaji i festivali poput Art Basela i Dragon Boat Festivala, a posjetitelji će imati pravo na popuste na hranu, piće, ulaznice za atrakcije, smještaj i prijevoz.

Koje zrakoplovne tvrtke sudjeluju u promociji?

Cathay Pacific, HK Express, Greater Bay Airlines i Hong Kong Airlines sudjeluju u kampanji koja će trajati šest mjeseci, a karte se izdaju u fazama. Prva faza je počela 1. ožujka.

Kako mogu dobiti besplatnu zrakoplovnu kartu za Hong Kong?

Možete unijeti svoje ime u lutriju za karte na web stranici Zračne luke Hong Kong ili se registrirati putem web stranica zrakoplovnih kompanija koje sudjeluju. Ulaznice će se, kažu u turističkoj zajednici, dodjeljivati putem lutrije ili po načelu tko prvi dođe, prvi se usluži i kupnjom po principu kupi jednu- druga je besplatno, tako da ništa nije zajamčeno. U većini slučajeva to je sreća izvlačenja.

Prva faza, koja je započela 1. ožujka, otvorena je za stanovnike diljem jugoistočne Azije. Od 1. travnja ljudi koji žive u kontinentalnoj Kini mogu se prijaviti, a darivanje se otvara putnicima u Europi, Sjedinjenim Državama i ostatku svijeta 1. svibnja. Vrijedno je registrirati se što je ranije moguće kada se natjecanje otvori u vašem dijelu svijeta jer je ograničen broj ulaznica dodijeljen svakom tržištu. Mještani u Hong Kongu također mogu sudjelovati u akciji kada im se u srpnju ponudi dodatnih 80.000 besplatnih izlaznih ulaznica.

Kampanja pokriva cijene zrakoplovnih karata za povratne letove u ekonomskoj klasi. Važno je napomenuti da ćete, ako osvojite, ipak morati platiti sve povezane dodatke, naknade i poreze.

Koje popuste mogu ostvariti?

Turisti koji stižu dobit će paket dobrodošlice kada slete u zračnu luku Hong Kong koji će im dati popuste na 1500 atrakcija i usluga u gradu.

U priopćenju, Turistička zajednica Hong Konga rekla je da će posjetiteljima biti podijeljeno najmanje 1 milijun vaučera “Hong Kong Goodies” u vrijednosti većoj od 100 HK$, koji će pokrivati besplatno piće dobrodošlice u barovima, restoranima i hotelima koji sudjeluju ili vaučer koji se može iskoristiti za troškove lokalnog prijevoza, smještaja i turističkih atrakcija.

Svoj paket dobrodošlice s vaučerima možete preuzeti na pultovima za turističke informacije u dvorani za dolaske zračne luke Hong Kong, kao i na šalterima za posjetitelje na stanici brze željeznice West Kowloon, trajektnim pristaništima Tsim Sha Tsui Star i Hong Kong–Zhuhai. – Macau most.

Hoće li ova kampanja dati poticaj turizmu koji mu je potreban u Hong Kongu?

Govoreći na tiskovnoj konferenciji nakon pokretanja “Hello Hong Kong”, izvršni direktor John Lee rekao je da je Hong Kong sada ponovno spreman prihvatiti turiste. Grad je uklonio dolazna ograničenja putovanja i dugogodišnji mandat nošenja maski završio je 1. ožujka, iako prema britanskom Ministarstvu vanjskih poslova, putnici bi trebali očekivati “veću pozornost kopnenih vlasti na graničnim prijelazima između kopna i Hong Konga u ovom trenutku” .

Hoće li kampanja izazvati dovoljno interesa da se turizam vrati na razinu prije 2019., ostaje za vidjeti.