YAS ISLAND – OTOK GDJE LJETO I ZABAVA NIKADA NE PRESTAJU


Yas Island je mjesto održavanja popularne utrke Formule 1 Abu Dhabi Grand Prix koja se svake godine vozi na Yas Marina stazi te će se u 2016. godine održati od 25. do 27. studenog.

Koju destinaciju odabrati za sljedeći odmor, bez obzira bili to ljetni ili zimski mjeseci?
Vode li vas misli prema nekoj daljoj destinaciji, a opet ne biste htjeli provesti cijeli dan u avionu? Svakodnevne zrakoplovne veze iz Zagreba do Abu Dhabija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima znatno olakšavaju odluku o odmoru na destinaciji gdje ljeto nikada ne prestaje. Dodate li tome i želju ne samo za odmorom, nego i za zabavom za sve dobne skupine i interese onda je Yas island destinacija koja na vrlo kreativni način spaja sve navedeno.

Yas Island se nalazi 25 minuta vožnje od Abu Dhabija i 45 minuta od Dubaija. Temperature su ljetne tijekom cijele godine i tek u prosincu i sječnju mogu pasti malo ispod 20 stupnjeva. Sunčanih sati u danu u prosjeku ima deset, a temperatura mora kreće se od 21°C u veljači do 33°C u kolovozu i rujnu. Svega nekoliko kišnih dana možda možete doživjeti u siječnju i ožujku, dok od svibnja do studenog statistički gledajući nema niti jednog kišnog dana. Sva ta obilježja učinila su Yas Island vrlo popularnom destinacijom prije svega za odmor na plaži i uživanje u impozantnom vodenom parku, ali i brojnim drugim adrenalinskim sadržajima kojih ovdje ima na pretek.

„Otok zabave“ mjesto je koje objedinjuje sedam hotela rangiranih od tri do pet zvjezdica; Yas Viceroy Abu Dhabi, Radisson Blu hotel Abu Dhabi, Crowne Plaza Abu Dhabi, Yas Island Rotana hotel, park Inn Abu Dhabi, Centro Yas Island i Staybridge Suites Abu Dhabi, raskošne golf terene, prostrane tematske parkove i grandiozni trgovački centar. Svaka atrakcija Yas Islanda dostupna je za sve goste besplatnim transferom – „Shuttle Yas Express“.

Tri milijuna razloga za posjetiti Yas Island

Do 16. rujna svi posjetioci Yas Islanda koji potroše 500 Emiratskih dirhama na samom otoku ili rezerviraju svoj odmor preko stranice online.yasisland.ae imaju priliku sudjelovati u najraskošnijoj nagradnoj igri koja je ikada organizirana na otoku. Nagradni fond uključuje glavnu nagradu u iznosu od milijun Emiratskih dirhama u gotovini, tri luksuzna Maseratija te putovanje za četvero u tvornicu Ferrarija u Maranellu u Italiji kao i brojne vrijedne vouchere za kupovinu u Yas Mallu i VIP odmor u samom Yas Islandu. Više informacija na www.sayyas.ae . Uz nagradnu igru popularni ljetni paketi pod nazivom „Say Yas“ omogućuju da uz dva ili više noćenja u nekom od sedam hotela na Yas Islandu dobijete neograničenu mogućnost ulaska u Ferrari World Abu Dhabi i vodeni park Yas Waterworld za cijelo vrijeme trajanja odmora. Paketi su također dostupni online putem online.yasisland.ae.

ferrari world

Od Ferrari parka i Formule 1 do dizajnerskih golf igrališta

Na Yas Islandu je svoj dom pronašao tematski park „Ferrari World“ u kojem se nalazi najbrži roller coaster na svijetu. Ovdje će na svoje doći svi obožavatelji Ferrarija, ali i adrenalina općenito jer je cijeli park tematski obojen Ferrari simbolima te nudi zabavnu i uzbudljivu avanturu za cijelu obitelj, no i za poslovne grupe te grupe mladih koji uz plažu traže i dodatne avanturističke aktivnosti.

Yas Island je je također mjesto održavanja popularne utrke Formule 1 Abu Dhabi Grand Prix koja se svake godine vozi na Yas Marina stazi te će se u 2016. godine održati od 25. do 27. studenog. Utrku je moguće pratiti čak i iz hotela na otoku ili plovila u Yas Island marini.
Staza Yas Marina se smatra jednom od tehnološki najnaprednijih  Formula 1® staza na svijetu i dom je svim motosportovima na Bliskom Istoku. Od otvorenja i prve  F1® 2009. godine, staza Yas Marina je izrasla u mjesto koje pruža širok spektar nevjerojatnih iskustava kako na stazi tako i van nje.

Na Yas Islandu se smjestilo i prvo golf igralište na prostoru Bliskog Istoka – Yas Links koje se prostire kroz brdovit krajolik uz samu obalu mora nadahnuto pustinjskim ozračjem i tradicijom. Igralište je dizajnirao Kyle Phillips, jedan od vodećih svjetskih dizajnera golf terena. Posjeduje teren s 18 rupa, edukacijski program na terenu s 9 rupa te osvijetljene terene gdje se održava akademski golf program za sve one koji žele naučiti ili unaprijediti vještinu golfa.

abu dhabi

Futurizam i otok s tisuću planova

Veličanstvena futuristička arhitektura zaštitni je znak Yas Islanda pa tako nakon pogleda na grandioznu Džamiju šeika Zayeda u Abu Dhabiju, najveću u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i osmu po veličini u svijetu ništa manje zanimljiva neće biti niti zdanja kojima se ističe Yas Island. Šetnja otokom uistinu je pogled na futuristička remekdjela i nadmoćni dizajn u arhitekturi.  Na  Yas Islandu se nalaze četiri vanredna arhitekstonska dostignuća: toranj“ Jebel Dana“ i „Lost Pearl of Yas Waterworld Abu Dhabi“, impozantni krov „Ferrari World Abu Dhabi“ ujedno dom najvećeg Ferarri logotipa na svijetu, Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix™ trkaća staza te dijamantno osvjetljen pokrov hotela Yas Viceroy Abu Dhabi.

Predivni primjerak arhitekture je i zdanje trgovačkog centra Yas Mall koji predstavlja najveći shopping centar u Abu Dhabiju s više od 370 dućana i 60 vanjskih i unutarnjih restorana i kafića smještenih na površini od 2.5 milijuna kvadratnih metara.

Yas Marina, smještena na Yas Islandu neposredno uz stazu Yas Marina, slovi za jednu od ljepših marina Abu Dhabija. Ljubiteljima yahtinga ovo je jedna od omiljenih destinacija na Bliskom Istoku. Marina ima 227 vezova i može primiti jahte od 8 do 150m te prateći svjetske trendove svojim posjetiocima pružavrhunskuuslugu i lak pristup obližnjim otocima.
U Yas marini se nalazi i svjetski poznati restoran Cipriani prepoznatljiv po talijanskim specijalitetima i sofisticiranoj atmosferi.

Yas Island kao posebno osmišljeni otok veličine 25 km nikada ne miruje i ne spava, neprestano se osmišljavaju nove atrakcije i programi, a već 2018. godine Yas Island će postati dom i tematskom parku Warner Bros, čime će još jednom pokazati svoju nadmoć u svijetu zabave.

yas isk

Zabava na plaži Yas Beach ili adrenalinski odmor u vodenom parku Yas Waterworld

Kada govorimo o plažama Abu Dhabija onda plaža Yas Beach na Yas Islandu definitivno ima vodeće mjesto. Plaža Yas Beach poznata je po svom konceptu “LivDay – LivNight”  koji uključuje bogate programske sadržaje tokom dana i noći, drugim riječima ovdje zabava nikada ne prestaje i uvijek se nešto događa. Relaksiranje na plaži ili uz bazen, u popularnim baldahinima uz bogatu ponudu koktela, a kada sunce zađe zabava uz bazen u ritmovima poznatih međunarodnih DJ-eva koji su ovdje svakodnevica. Hedonistička zabava ne prestaje do jutarnjih sati i bez sumnje ovo je jedno od najboljih noćnih okupljališta koje Abu Dhabi može ponuditi. Plaža Yas Beach odlično spaja sve sadržaje te na najbolji način opravdava i svoj moto “Živi na suncu, plivaj u moru, diši punim plućima”.

Ljubitelje adrenalina, obitelji, ali i sve one koje privlači zabava na vodi oduševit će vodeni park Yas Waterworld, jedini park na svijetu tematski određen Emiratima i inspiriran bogatom baštinom izronjavanja bisera kroz jedinstvenu priču “Legenda o izgubljenom biseru”. Ovaj futuristički vodeni park nalazi se na površini 15 nogometnih igrališta i svoj rekord je postigao hidromagnetskom atrakcijom koja u jedan nenadmašiv tornado doživljaj tobogana dugačakog 235 metara može odjednom odvesti 6 osoba.
Yas Waterworld je megalopolis od parka u kojem se možete zabaviti na 45 različitih atrakcija, tobogana, vožnji od kojih njih pet nije moguće pronaći nigdje drugdje u svijetu.

water world

JESTE LI ZNALI

  • Yas Marina staza poznata je kao jedna od najtežih Formula 1 staza u svijetu koja obuhvaća ravninu u 1.2 km.
  • Hotel Yas Viceroy Abu Dhabi izgrađen je iznad trkališta Formule 1 te time postao prvi hotel u svijetu iz kojeg je moguće osjetiti vibracije sa same staze.
  • Ferrari World Abu Dhabi bilježi dva svjetska rekorda: prvi za najbrži roller coaster na svijetu – Formula Rossa koji postiže brzinu od 240 km na sat, te drugi za najveći tematski park u zatvorenom prostoru.
  • Na Yas Islandu se nalaze četiri vanredna arhitekstonska dostignuća: toranj“ Jebel Dhana“ i „Lost Pearl of Yas Waterworld Abu Dhabi“, impozantni krov „Ferrari World Abu Dhabi“ ujedno dom najvećeg Ferarri logotipa na svijetu, Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix™ trkaća staza te dijamantno osvjetljen pokrov hotela Yas Viceroy Abu Dhabi.
  • Yas Island nudi gastronomski užitak u svojih 57 restorana
  • The Los Angeles Times stavio je „Yas Waterworld“ vodeni park na drugo mjesto najboljih vodenih parkova na svijetu.
  • CNN je „Yas Waterworld“ svrstao na 12 mjesto vodenih parkova na svijetu.

Više informacija o Yas Islandu možete saznati na www.yasisland.ae

YAS ISLAND VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=h0O9wyfhk6M