Volotea uvodi 3 nove linije iz Splita


Španjolski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Volotea nastavlja svoju ekspanziju kako u Europi tako i prema hrvatskim zračnim lukama te u najavi ima 3 nove linije prema Splitu

Piše: croatianaviation

Jedna od linija koju je Volotea najavila za sljedeću ljetnu sezonu je linija između Napulja i Splita.

Sukladno podacima dostupnim na službenim web stranicama avioprijevoznika, Volotea će prometovati između Napulja i Splita 2 puta tjedno, utorkom i petkom. Prvi let iz Napulja prema Splitu, odnosno iz Splita prema Napulju najavljen je za 31. svibnja 2024. godine.

Volotea bi na liniji između Splita i Napulja trebala prometovati do početka listopada, odnosno zadnji datum dostupan za kupovinu karata između navedenih gradova je petak, 4. listopada 2024. godine.

Uz liniju prema Napulju, Split je dobio i liniju prema Ateni u sklopu širenja španjolskog niskotarifnog avioprijevoznika na grčkom tržištu.

Linija između Atene i Splita s prometovanjem bi trebala početi u nedjelju, 2. lipnja 2024. godine, a sukladno najavi Volotea će na ovoj liniji prometovati do nedjelje, 6. listopada 2024. godine.

Volotea će između Splita i Atene također prometovati 2 puta tjedno, srijedom i nedjeljom.

Nove linije između Splita i Napulja, odnosno Splita i Atene nisu preveliko iznenađenje, osobito kad se uzmu u obzir dosadašnje linije na kojima je Volotea prometovala prema Splitu.

No, jedan od glavnih razloga za uvođenje novih linija prema Splitu, osobito iz glavnog grada Grčke, je ambiciozan plan španjolskog niskotarifnog avioprijevoznika za 2024. godinu.

Naime, Volotea planira ponuditi najveći kapacitet sjedala do sada iz svoje grčke baze u Ateni, konkretno više od 835.000 sjedala na 20 linija prema 5 različitih europskih zemalja. Što se tiče nove linije prema Splitu, tu Volotea planira ponuditi oko 12.850 sjedala.

Uz Split, Volotea će u razdoblju od 31. svibnja do 6. listopada 2024. godine prometovati iz svoje baze u Ateni i prema Dubrovniku i to 4 puta tjedno kroz lipanj i rujan, odnosno ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Kroz srpanj i kolovoz Volotea će imati i 5. let tjedno, odnosno dodatni let četvrtkom iz Atene prema Dubrovniku.

U prodaju je puštena i linija između talijanskog Barija i Splita koja će u prometu biti isključivo u špici ljetne sezone, od 05. srpnja do 30. kolovoza 2024. godine, dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka.

S obzirom na usku suradnju između Volotee i Eurowingsa, španjolski avioprijevoznik na svojim web stranicama nudi i direktne letove Eurowingsa prema odredištima u Njemačkoj.