Degustiranje vina u Burmi


Za vrijeme naše avanture Burmom posjetili smo jednu netipičnu atrakciju za taj kraj – Red Mountain Estate Vineyards & Winery, jedna od dvije vinarije koje se nalaze u cijeloj zemlji, evo naših dojmova.

 

Vinarija usred Burme, to smo morali vidjeti ali i degustirati. U cijeloj državi postoje tek dvije vinarije, a mi smo posjetili Red Mountain Estate Vineyards & Winery.

Vinarija se nalazi odmah do Inle Lake-a, na brdašcu s kojeg se pruža predivan pogled na jezero i mjesto Nyaungshwe. Proizvode najbolja vina u Burmi, što im zapravo i nije velik problem s obzirom na konkurenciju koje gotovo i nema.

Vinarija BurmaVinarija Burma

Svih 400 000 biljaka uvezeno je iz Španjolske i Francuske dok je oprema za proizvodnju vina uvezena iz Italije. Proizvode: Shiraz Tempranillo, Shiraz, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Late Harvest, Rose D’Inle, White Muscat Fortified, Red Tawny.

Vinarija je lijepo uređena, a ulaz je besplatan. Uz vinariju imaju i manji restoran gdje možete nešto i prigristi. Degustacija vina se naplaćuje, a većina ih uzima paket od četiri vrste vina za cca 12 kuna.

Degustirali smo vina, prošetali podrumom, ali nismo ostali oduševljeni, niti okusom vina, a niti podrumom. Ipak je teško nadmašiti naša vina u međimurskim podrumima.

Vinarija Burma