VIDEO: Pronašli smo dva ulaza u super tajnu bazu AREA 51


Snimili smo jedan vlog traženja ulaza u famoznu bazu Area 51. Ako ste bili fan serije Dosjei X i Muldera i Scully ovo bi vam moglo biti zanimljivo.

2,5h vožnje iz Las Vegasa stigli smo u maleno mjesto Rachel. Ovo mjesto nazivaju još i “UFO Capital of the World” i prema zadnjem popisu stanovništa ovdje je živjelo samo 54 stanovnika. Mjesto je dobilo ime po Rachel Jones, prvom djetetu rođenom ovdje 1978. kad je osnovana zajednica. Rachel je predstavljen u časopisima, novinama, knjigama, televizijskim emisijama kao središte aktivnosti NLO-a, privlačeći ljubitelje znanstvene fantastike iz cijelog svijeta.

Mislim da smo čak u seriji Dosjei X prvi put i čuli za “Area 51”. Baza je izgrađena davne 1955. godine za vrijeme hladnog rata, a špekulacije koje su trajale desetljećima da super-tajna baza ‘Area-51’ doista postoji, CIA je službeno potvrdila tek 2013. godine. Građane drže podalje s znakovima upozorenja, elektroničkog nadzora i naoružanih čuvara. Na znakovima piše ako se prođe znak stop da se može završiti šest mjeseci u zatvoru, a imaju i dozvolu za pucanje. Objekt se također nalazi pored dva druga ograničena vojna područja: Nevada poligon, gdje je američko nuklearno oružje testirano od 1950-ih do 1990-ih, i poligon za testiranje i obuku u Nevadi. Iako su službene informacije rijetke, vjeruje se da američka vojska nastavlja koristiti područje 51 za razvoj najnovijih zrakoplova. Ono što se događa unutra iznimno je tajno i predmet je raznih teorija zavjera o testiranjima i vanzemljaskim letjelicama. Najpoznatija teorija zavjere za koju smo svi sigurno čuli, a prema cijeloj priči je snimljeno brdo filmova i dokumentarca je: da se na tom mjestu nalazi svemirska letjelica nakon što se 1947. srušila u Roswellu u Novom Meksiku.

Evo i videa:

FOTOGALERIJA: