Otkrijte spektakularnu ljepotu kanjona Valley of Fire


Kanjoni predstavljaju prirodna čuda koja nas iznova očaravaju svojom spektakularnom ljepotom. U srcu Nevade u pustinji Mojave, nalazi se jedno takvo čudo – kanjon Valley of Fire (Dolina Vatre).

Trebalo nam je 45 min vožnje autom od Las Vegasa da dođemo do ovog impresivnih parka. Kako sunce mijenja poziciju na nebu, stijene mijenjaju boju, od duboke crvene, vatreno narančaste pa čak i u jarku rozu. To stvara zaista očaravajući i neprestano mijenjajući krajolik. Park također nudi mnoge planinarske staze, od jednostavnih šetnji do zahtjevnijih planinarenja koja vode do izvanrednih vidikovaca i skrivenih kanjona, a mozete i prespavati u kampovima koji se nalaze unutar parka. Cijena ulaza je 10 dolara, ali ne po osobi, nego po automobilu.

Ovaj prepoznatljivi kanjon privlači posjetitelje iz cijelog svijeta svojim nevjerojatnim formacijama crvene stijene, slikovitim pejzažima i bogatom geološkom poviješću.

Kada kročite u kanjon Valley of Fire, osjetit ćete se kao da ste u drugom svijetu. Ovaj prirodni park, koji je jedan od najstarijih u Nevadi, proteže se na površini od preko 40.000 hektara i nudi raznolikost pejzaža koji će zadovoljiti apetite svih ljubitelja prirode. Pješačenje kroz kanjon pruža priliku da istražite njegove tajne i doživite nevjerojatnu ljepotu koja vas okružuje.

Ono što čini Valley of Fire posebnim su njegove crvene stijene koje su tisućama godina oblikovane vjetrom, vodom i vremenom. Ove stijene, poznate kao Aztec Sandstone, izgledaju kao da su zapaljene i stvaraju dramatičan kontrast s plavim nebom. Njihove zagasite crvene boje mijenjaju se ovisno o svjetlu, stvarajući slikovite nijanse tijekom dana. Izlazak i zalazak sunca pružaju posebno spektakularne prizore kada stijene izgore u toplim tonovima žute, narančaste i crvene.

Dok istražujete kanjon, bit ćete očarani različitim geološkim formacijama koje su nastale tisućama godina. Od impresivnih stijenskih lukova do skrivenih pećina i lavinih kula, svaki korak otkriva novo iznenađenje. The Fire Wave (Vatrena val) je jedan od najpoznatijih dijelova kanjona, gdje se nalazi jedinstvena pruga crveno-bijele stijene koja izgleda poput vala koji se smiruje. Ova prirodna pojava privlači fotografe i zaljubljenike u prirodu iz cijelog svijeta.

FOTOGALERIJA: