Usred leta napukao im prozor u avionu


Let Southwest Airlinesa iz Chicaga za Newark morao je neplanski sletjeti u Cleveland jer je tijekom leta pukao prozor javlja CNN

Pilot je sigurno spustio avion u zračnu luku Hopkins International, a Federalni ured za avijaciju (FFA) je najavio istragu jer se ne zna uzrok pucanja prozora. U kabini nije bilo pada pritiska i zato nisu ispuštene maske za kisik, rekao je glasnogovornik FFA i dodao kako pilot nije proglasio izvanredno stanje, ali je zatražio dozvolu za prijevremeno slijetanje na obližnji aerodrom. 

Putnica Linda Holley fotografirala je napukli prozor i poslala poruku sinu koji je sve objavio na Twitteru.

– Prozor je puknuo tijekom leta. Sletjet ćemo u Cleveland da budem sigurni. Sve je ok, ali je strašno. Čula sam glasni prasak. Velika pukotina i nedostaje stakla pri dnu – pisala je sinu u poruci.

Ovo je druga nezgoda Southwest Airlinesa u prošla tri tjedna, no ovog puta, srećom, nema žrtava. Jennifer Riordan (43), majka dvoje djece iz Albuquerquea sjedila je pored  prozora koji je razbijen kada je eksplodirao motor u letu. 

Izvršna direktorica banke umalo je izletjela iz zrakoplova nakon što je razbijen prozor, no njezini suputnici su ju uspjeli uvući natrag. Ipak, u bolnici je preminula od ozljeda.

Izvor: 24sata