Top 10 atrakcija u Rio de Janeiro by Putoholičari


Ovo je naših top 10 atrakcija koje morate vidjeti ili isprobati u Rio de Janeiro – Nama definitivno jedan od najljepših gradova Južne Amerike

Ipanema i Copacabana plaža

Ne možete doći u Rio de Janiero, a da ne posjetite najpoznatije plaže ovog grada.

Ipanema

Pogled na Copacabanu

Sugarloaf ili Šećerna glava

Brdo visoko 396m do kojeg možete žičarom. Ulaznicu preporučamo da kupiti online kako bi izbjegli barem jedan red na ulazu. Prije samog vrha stajete na prvoj stanici ili brdu s kojeg se pruža prekrasan pogled na kvart Botafogo, a onda sa samog vrha pogled od 360 stupnjeva na cijeli grad. 

Escadria Selaron 

Svjetski poznate stepenice – Escadaria Selarón. Stepenice su životno djelo čileanskog umjetnika Jorge Selaróna. Počeo je raditi na stepenicama 1990., a završio ih je tako da su ga 2013. iznenada u još nerazriješenom slučaju pronašli mrtvog na njegovim stubama. Zanimljivo je kako jedno stubište i djelo umjetnika mogu preobraziti i dati živost cijeloj četvrti koje je nekad bilo potpuno sivo i siromašno… Nalaze se između kvartova Lapa i Santa Teresa.  Danas ove stepenice privlače toliko turista da je teško napraviti fotku bez nekih uljeza.

VIDEO: TOP 10 ATRAKCIJA – RIO DE JANEIRO by Putoholičari

Vidikovac Dona Marta

Nalazi se iznad istoimene favele. Gore smo došli Uberom. Vidikovac je besplatan, nema gužve, definitivno jedan od najboljih pogleda na grad i na statuu Isusa.

Vožnja helikopterom

Ako tražite najbolji pogled na Rio de Janeiro ovo će vam bez premca ispuniti sva očekivanja. Airbnb već neko vrijeme nudi osim smještaja i tzv. Experiences. Znači, razne ture, izleti, ali ne s velikim turističkim kompanijama, u velikim grupama, već s lokalcima. Odlučili smo isprobati kako to funkcionira i odabrali smo vožnju helikopterom. Guilerhmo je pilot koji vozi helikopter i svoju vožnju nudi putem Airbnb. Vožnja traje oko pola sata, prođete sve znamenitosti Rio de Janeira, znači uz plaže Leblon, Ipanema, Copacabana pa do Sugarloaf i onda skrene prema unutrašnjosti preko Lagoon do statue Isusa. Napravi dva kruga oko Isusa. Cijena vožnje 93€ po osobi što je najjeftinija cijena koju smo ikad vidjeli za ovakvu vrstu atrakcije. Vožnju možete bukirati –> OVDJE. Ako želite popust od 10€ na Airbnb Experiences registrirajte se na airbnb preko ovog linka –> OVDJE

Pub tura

Airbnb Experiences je super stvar jer će vas na ovakvim turama voditi lokalna ekipa. Mi smo izabarali Pub turu, a Murillo je bio lokalni dečko koji nas je vodio po pubovima koji nisu turistički već se tu skuplja više lokalno stanovništvo. Bili smo samo nas dvoje i on. Posjetili smo tri lokalna ”puba”, isprobali lokalnu hranu, lokalno piće, a da nije caipirinha. Obavezno probati  Batida De Coco – kokosov mlijeko, kokos i votka. Uglavnom odličan način za druženje s lokalcima i odličan način da upoznate Rio na drugi način.

Park Lage

Park Lage je odlično mjesto ukoliko želite pobjeći od gradske vreve ili užarenog sunca na plaži. 

Iznajmi električni romobil

Odlična opcija za prozujati kroz grad. Prošli smo Botafogo, Flamengo i Downtown, prošli uz plažu, mnoge muzeje, stari dio grada…Ima hrpa ovakvih tura koje možete isto rezervirati preko Airbnb Experiences

Kip Krista Iskupitelja

Najpoznatija atrakcija i ikona ovog grada. Visok je gotovo 40 metara, od čega samo na postolje otpada 9 metara. Otprilike teži 635 tona i jedno je od 7 svjetskih čuda. Vrlo vjerojatno ne postoji doba dana da dođete gore i ne bude gužve.

Posjeti jedan od marketa koji se održavaju u gradu

Mi smo izabrali ” Ipanema Sunday Hippie Market” koji se održava svake nedjelje na trgu General Osório. Market se održava na ovom mjestu od davne 1968. godine.