Star Wars i naše prvo putovanje u Tunis


Za sve one koji su putovali u Tunis danas mogu pogledati prvi nastavak najpozatijeg serijala svih vremena Star Wars koji je sniman na nekoliko lokacija u ovoj zemlji

Prošlo je već 10 godina od našeg posljednjega putovanja u Tunis. Bilo je to naše prvo zajedničko putovanje, prvo putovanje avionom, prvo putovanje na drugi kontinent gdje se živi skroz drugačije nego smo naviknuti. Tamo smo se prvi put navukli na drogu zvanu putovanja i dan danas se ne možemo i ne želimo od nje odviknuti.

Iako smo putovanje u Tunis završili ajmo reći neslavno, naime uspjeli smo se otrovati hranom i završiti na infektologiji gdje su nam ustanovili crijevnu bolest shigella. To i nije bilo tako loše jer smo zbog toga bacili svaki po 10 kg pa smo se mogli i pohvaliti sa dobrom linijom 🙂

Kako se bolest zvana “putovanja” (ne shigella) uvukla duboku u nas vratili smo se i druge godine u Tunis 🙂 Znam da vas je mnogo bilo u to vrijeme Tunisu jer su tada ova putovanja bila ultra popularna baš zbog svoje super cijene. Sedam dana Tunisa u all inclusive hotelu s 4 zvjezdice s povratnim letom ste moglo dobiti između 1500 do 2000 kn. 

Izlet u Saharu je bio neizostavan kod ovog putovanja ali i posjet kulisama vjerovatno najpozatijeg serijala svih vremena Star Wars. Usred saharske pustinje u blizini grada Tozeura nalaze se kulise koje su oživjele grad Mos Espa na planetu Tatooine u prvom nastavku – Ratovi zvijezda I: Fantomska prijetnja. U blizini ovih kulisa sniman je i dio filma oscarom nagrađenog Engleskog pacijenta (1996.)  te u Spielbergovim Otimačima izgubljenog kovčega (1981.), prvom filmu u serijalu o Indiani Jonesu.

Danas na RTL-u u 20:00h možete pogledati  – Star Wars –  Fantomsku prijetnja koji je sniman u Tunisu.