Skriveni dragulji Istanbula izvan turističkih ruta koje vrijedi posjetiti


Istanbul je grad koji ima mnogo toga za ponuditi posjetiteljima, od poznatih turističkih atrakcija do manje poznatih, ali jednako impresivnih mjesta. Ako tražite nešto drugačije od standardnih turističkih ruta, evo nekoliko skrivenih dragulja koje vrijedi posjetiti u Istanbulu.

Balat 

Balat je povijesna četvrt koja se nalazi na obali Zlatnog roga. Ovaj dio grada je poznat po svojim šarenim kućama, ulicama popločanim kamenom i malim trgovinama. Balat je savršeno mjesto za šetnju i upoznavanje s tradicionalnom turskom kulturom.

Balat

Büyükada 

Büyükada je jedan od Prinčevih otoka, koji se nalazi u Mramornom moru. Ovo je popularno izletište za stanovnike Istanbula, ali turisti ga često propuste. Na otoku se nalaze brojne plaže, restorani i tradicionalne turske kuće.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by buyukada ozel (@buyukadaozel)

Sulejmanova džamija 

Sulejmanova džamija je jedna od najljepših džamija u Istanbulu, ali je često zasjenjena poznatijim džamijama poput Plave džamije ili Aje Sofije. Džamija je izgrađena u 16. stoljeću i poznata je po svojim veličanstvenim kupolama, mozaicima i lukovima.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by YessTravel (@yesstravel__)

Chora crkva ili Kariye Camii

Chora crkva je jedna od najboljih primjera bizantske arhitekture u Istanbulu. Nalazi se u kvartu Edirnekapi i poznata je po svojim mozaicima i freskama koje prikazuju biblijske scene.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Tuğrul Çanakçı (@santiyeci_yollarda)

Emirgan park 

Emirgan park je prekrasan park koji se nalazi na obali Bospora. Ovaj park je poznat po svojim cvjetnim vrtovima, jezerima i fontanama. Tijekom proljeća, park je prekriven tulipanima i predstavlja idealno mjesto za piknik ili šetnju.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kosheleva Julia (@juliakosh94)

Camlica brdo 

Camlica brdo je najviša točka Istanbula i pruža prekrasan pogled na grad. Ovo je savršeno mjesto za opuštanje nakon razgledavanja grada, a na brdu se nalaze brojni restorani i kafići.

Camlica