Romantična Verona


Romina nas vodi na romantično putovanje u Veronu.

Svima je poznata ljubavna priča Romea i Julije, pa možda iz tog razloga čak i svi mi koji nismo pretjerano romantični poželimo otići u taj grad mali grad ljubavi i možda ostaviti koju poruku pored Giuliettinog balkona ili zaključati svoj lokot na slavnom zidu ljubavi.

Čak i ako te ljubavi ne potraju vječno, Veroni se uvijek rado vraćamo.

Možda ju je najbolje posjetiti u jesen kada kiša rastjera more turista ili pak zimi kada se pretvara u pravu božićnu bajku.

Nezaobilazna Arena, Casa di Giulietta,tvrđava Castelvecchio sagrađena za poznatu obitelj Scaligeri, Piazza dei Signori posvećena velikom Danteu Alighieriju te ekstravagantno oslikana Duomo neke su od znamenitosti koje se ne propuštaju.

Osobno, uvijek volim prošetati i izgubiti se u živopisnim uličicama, istražiti neka sakrivena mjesta pa tako znam naići na predivne parkove kao što je u ovom slučaju Giardino Giusti. Dobro dođe kao mali odmor od razgledavanja uz dobar capuccino ili ukusan panzerotti kojeg definitivno preporučam.

Prošećite preko mosta Ponte Pietra, kupite suvenire u ulici Via Mazzini, sjednite na aperitiv na Piazzi delle Erbe, pojedite odličan talijanski gelato u nekoj sakrivenoj uličici i nikako ne propustite fascinantan pogled na 84 metra visine s poznatog Torre dei Lamberti, definitivno se isplati, pogotovo ako stignete uhvatiti zalazak sunca.

Naravno, za kraj dana saberite dojmove uz čašu dobrog vina i talijanske specijalitete s pogledom na Arenu ili rijeku Adige.

Sigurna sam da ćete se poželjeti ponovno vratiti u ovaj topli, šarmantni gradić. Ako već ne radi ljubavi, onda radi dobre hrane.

Romina Cingulin