Qantas – cjepivo protiv koronavirusa biti će obavezno za let


Izvršni direktor Qantasa rekao je da će ljudi koji žele letjeti s njima morati dokazati da su se cijepili protiv koronavirusa prije nego što se ukrcaju na svoj let, nakon što bude široko dostupan.

Šef australskog zrakoplovnog prijevoznika Alan Joyce također računa da će dokaz o cijepljenju biti opći zahtjev mnogih zrakoplovnih kompanija ako želimo da se nakon ove grozne pandemije stvari počnu vraćat u normalu.

Joyce je ranije izjavio da se zrakoplovna putovanja neće nastaviti u potpunosti dok ne bude dostupno sigurno cjepivo za osoblje i putnike, ali nikad nije spomenuo da će biti nužno za one koji žele putovati.

Joyce je rekao: “Razmišljamo o promjeni naših uvjeta i odredbi gdje ćemo tražiti međunarodne putnike da imaju dokaz o cijepljenu protiv korona virusa prije nego uđu u zrakoplov.

Iako bi neki od anti-vaxera mogli jednostavno pretpostaviti da mogu letjeti drugim zrakoplovnim kompanijama, Joyce vjeruje da će ovo pravilo primijeniti bilo koji prijevoznik, a ne samo Qantas.

Ako je to cjepivo uspješno, Joyce očekuje da će se međunarodna putovanja vratiti na nešto približno normalno do kraja 2021. godine.