Putopisno predavanje u čakovečkoj knjižnici – Juraj Bubalo: Dodir Orijenta


Putopisno predavanje “Dodir Orijenta: Bliski istok, južna i jugoistočna Azija”, predavača Jurja Bubala. Predavanje će se održati u četvrtak, 28. siječnja 2016. u 18,00 na Općem odjelu Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec. Ulaz je slobodan! piše eMedjimurje.rtl.hr

Juraj Bubalo, filozof i sociolog, autor je knjiga putopisa “Put Indije” (2007.), Sto dana Azije (2011.) i “Dodir Orijenta” (2014.).

Dodir Orijenta je zbirka kronološki poredanih putopisnih priča s nekoliko raznih putovanja po zemljama Istoka.  S putopisima o „ljudima i krajevima“ koje je autor vidio i doživio sjedinjeni su eseji o osobama koji su svojim izvanrednim djelovanjem te prostore obilježili. Riječ je naročito o pojedincima čiji su tragovi naznačili mogućnosti zapadnjačkog pristupa svijetu Istoka.
Tako se u knjizi našla neobična skupina pisaca, duhovnih učitelja i vojskovođa (Sokrat, Pierre Loti, Isus Krist, Lawrence od Arabije, Aleksandar Veliki, pukovnik Kurtz, Čedomil Veljačić i G.I. Gurdjieff), na čijim je djelima ili djelima o njima autor nalazio nadahnuće prije nego se i sam našao na putu.
Od Grčke i Bliskog istoka do Šri Lanke i Kambodže, Bubalov Dodir Orijenta otvara svjetove kakvi se mogu naći samo u oku i duhu strasnih putnika. (izvor:Libricon)

Više o predavaču možete pročitati OVDJE