Prohodat će s psom svih 7 kontinenata


Pisali smo već o Tomu i Savannah i njihovom putu koje će trajati više od 5 godina.

Tom i Savannah odlučili su prešetati svijet i upustili su se u putovanje koje će trajati više od pet godina. Krenuli su iz Teksasa, spustili se do Južne Amerike, a posjetili su čak i Hrvatsku. Tom je svoju suputnicu udomio kada je imala samo tri mjeseca i ona je odrastala na tom putu. Prehodali su već više od 28 tisuća kilometara, posjetili su 38 država i 5 kontinenata.

Tom procjenjuje da im je ostalo oko 16 tisuća kilometara te da će to trajati još dvije godine. Njegov pothvat je apsolutno čudesan i hrabar, a sve to dodatno dobije na jačini kada u cijelu priču ubaciš i psa. Na svom su putu prešli strme putove, planine, trčali su pustinjama i svakog su dana kampirali na drugom mjestu.

Tom je počeo hodati nakon smrti drage prijateljice koja je imala samo 17 godina. Shvatio je kako je život kratak i da ga želi provesti u potpunosti. Uvijek je želio putovati svijetom i odlučio je da će ga prohodati.

Njihovu avanturu na Instagramu prati više od 70 tisuća ljudi. Trenutno su u Turskoj gdje su nastavili svoj put nakon karantene koja ih je zaustavila u Azerbajdžanu.

Pogledajte njegovu priču: