Dali otkaze, sina ispisali iz škole i krenuli na put oko svijeta


Supružnici iz Velike Britanije prodali su sve što imaju, sa 150.000 funti htjeli su obići svijet, a onda ih je zaustavila pandemija 

Učiteljica Chloe i informatičar Jay Hammond iz Essexa u Velikoj Britaniji prvo su dali otkaze na stalnim i sigurnim radnim mjestima, zatim su prodali sve što su posjedovali i ispisali sina Olivera iz škole, da bi na kraju svega s iznosom od 150.000 funti krenuli u avanturu života – na put oko svijeta.

Bili smo vrlo mladi kad smo dobili dijete i logičan sljedeći korak nakon roditeljstva bio je započeti štednju i osigurati si stabilan dom. Međutim, nakon što smo u proljeće 2019. uzeli mjesec dana odmora kako bismo istražili i upoznali jugoistočnu Aziju, potpuno nas je obuzela ‘putnička groznica’ – odlučili smo da želimo stalno putovati, zbog čega je naša želja za kupnjom vlastite kuće do daljnjega stavljena na čekanje – kažu supružnici.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ✈ TRAVELLING THE WORLD ? (@the.hammonds.around.the.world) on

Par je sljedećih godinu dana proveo smišljajući kako ostvariti svoj san. Na šest mjeseci preselili su se kod Chloeinih roditelja kako bi na najmu stana uštedjeli što više novca. Prodali su sve osim nekolicine sentimentalnih predmeta, a Jayju je, otkrivaju, bilo osobito teško zauvijek se oprostiti od omiljenog računala i igrica.

Hammondovi su se prvotno željeli vratiti u Aziju, no planove im je poremetila pandemija koronavirusa. Nakon nekoliko frustrirajućih mjeseci koje su morali provesti u lockdownu u Velikoj Britaniji, odlučili su barem putovati Europom.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ✈ TRAVELLING THE WORLD ? (@the.hammonds.around.the.world) on

Krenuli u Italiju, iz koje su stigli u Hrvatsku – i to na čak šest tjedana! U Hrvatskoj su posjetili Dubrovnik, Split, Zadar i Nacionalni park Krka. Nakon Hrvatske zaputili su se još u Grčku, Bugarsku i Meksiko. 

Možete ih pratiti na instagramu –> OVDJE

Izvor: jutarnji.hr