PRIJAVI SE: Regionalni nagradni konkurs: Spasimo putopis 2024.


Šestu godinu zaredom, Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs/natječaj „Spasimo putopis“. Kao i prethodnih godina, traže se originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu klasične reportaže sa putovanja.

Nemojte opisivati znamenitosti; pišite o sebi i drugima, o susretima i kontaktima, o vašim i tuđim svjetovima, o razgovorima i dodirima među ljudima. 

UVJETI:

1) Svaki autor ima pravo da pošalje jednu priču. Maksimalna dužina je 5.000 riječi. Putopisi moraju biti na nekoj varijanti sr-hr-bh-cg jezika.

2) Prednost imaju radovi nastali radi ovog konkursa. Napišite da li je putopis ranije objavljivan.

3) Nemojte slati fotografije.

4) Priče šaljite na adresu klubputnika.kontakt@gmail.com, u poruci naslovljenoj “Konkurs 2024.” Potrudite da naslov maila bude upravo takav: Konkurs 2024. (latinicom, bez navodnika, bez ičega drugog, u protivnom vaša poruka neće završiti tamo gdje treba). Po slanju priče, ako je sve u redu, dobit ćete automatsku poruku da je primljena.

5) Priče šaljete pod svojim imenom i prezimenom.

6) Rok za slanje radova je 15.02.2024.

7) Rezultati će biti objavljeni na prvi dan proljeća, 20.03.2024, na web stranici klubputnika.org

Sve priče koje uđu u uži izbor dobit će komentare od članova žirija koje vam time mogu pomoći da unaprijedite svoje pisanje.

NAGRADE

Prva nagrada iznosi 200 €. Druga nagrada je 100 €, a treća nagrada 50 €.

Priče koje uđu u užu selekciju biće objavljene na webu klubputnika.org, uz prethodnu dozvolu autora. Postoji mogućnost da neke od njih budu uključene u neka od budućih štampanih izdanja Kluba putnika.