PRIJAVI SE – Natječaj za Nagradu Dijana Klarić 2023.


Natječaj za sve putoholičare – Natječaj je dobio ime po Dijani Klarić (12.12.1986. – 28.03.2013.), mladoj Šibenčanki koja nas je nažalost prebrzo napustila.

Nagrada Dijana Klarić pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Nagradu i ove godine pokreće Hrvatski klub putnika i obitelj Dijane Klarić, a dodjeljuje se se jednom godišnje prilikom Festivala putnika u Šibeniku.

Natjecati se može u pet kategorija:

  • NAJBOLJI PUTOPIS 
  • NAJBOLJA PUTOPISNA FOTOGRAFIJA 
  • NAJBOLJI PUTOPISNI FILM 
  • NAJBOLJI PROJEKT
  • PUTNIK GODINE
Rok za prijavu je 1. srpnja 2023. u ponoć, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se na Croatian Travel Festival u Šibeniku 31.8. – 3.9. ove godine.
Prijave se šalju na e-mail adresu: nagradadijanaklaric@gmail.com U naslovu treba jasno naznačiti kategoriju za koju se kandidat natječe i priložiti kratka obrazloženja. U kategorijama „Najbolji putopis“, „Najbolja putopisna fotografija“ i „Najbolji putopisni film ili video“ e-mailu je potrebno priložiti uradak (ulomak putopisa, fotografiju u jpg ili pdf formatu, cjeloviti film ili dio filma), a za kategorije „Najbolji putnički projekt“ i „Putnik godine“ potrebno je poslati minimalno 1 karticu opisa po čemu je prijavljeni projekt/putnik od posebnog značaja ili interesa. E-mailu je potrebno priložiti i osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja). Kandidati se mogu prijaviti sami ili ih može prijaviti druga osoba.
Nagrada je osnovana u znak sjećanja na Dijanu Klarić, mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja.
Detalje natječaja potražite na stranici www.hrvatskiklubputnika.com, Facebook stranicama „Nagrada Dijana Klaric“ i “Croatian Travel Festival” ili upitom na navedenu e-mail adresu.