Ovaj dvorac je u vlasništvu iste obitelji već 33 generacije


Smješten u brdima iznad rijeke Moselle između Koblenza i Triera u Njemačkoj nalazi se srednjovjekovni dvorac pod nazivom Eltz 

Dvorac je sagrađen za vrijeme dinastije Stauffer koja je vladala zemljom tijekom srednjeg vijeka. Unatoč svom strateškom ratnom položaju, epski dvorac Eltz nije srušen tijekom rata u srednjoj Europi kada je srušena većina antičkih dvoraca.

Od izgradnje u 11. stoljeću do danas, dvorac Eltz bio je u vlasništvu iste obitelji već 33 generacije. Obitelj je u 12. stoljeću podijeljena u različite grupe zbog svađe između tri brata. Grupe su bile Eltz-Rodendorf, Eltz-Rubernack i Eltz-Kempenich. Zbog činjenice da su u njemu živjele tri obitelji, dvorac je dobio nadimak Ganerbenburg.

Tijekom svog postojanja u dvorcu su povremeno boravili poznati gosti. Victor Hugo koji je bio francuski pjesnik i car Fredrick II, veliki vojvoda i velika vojvotkinja od Luksemburga su posjetili i boravili u dvorcu.

Tijekom posljednjih 900 godina druge poznate osobe koje su boravile u dvorcu uključuju Williama Turnera koji je bio engleski slikar i tri njemačka predsjednika, naime Karla Carstensa, Horsta Köhlera i Christiana Wulffa. Rosalyn Carter i Bird Johnson, dvije bivše prve dame Sjedinjenih Država, također su posjetile i odsjele u dvorcu.

Dvorac i okolno područje velika su turistička atrakcija  – “Šuma Eltz” u kojoj se nalazi dvorac služi kao velika turistička atrakcija zbog svoje veličine. Flora-Fauna-Habitat i Natura 2000 proglasili su šumu Eltz službenim rezervatom prirode. Eltz vas vraća u srednji vijek, s bajkovitom riznicom i netaknutom okolicom s brojnim pješačkim stazama. Nudi rekreaciju i aktivnosti za sve uzraste.

 

Foto by op23