Otok Obonjan: Skriveni raj na Jadranskoj obali


Smješten na samom ulazu u šibenski arhipelag otok Obonjan očarava posjetitelje svojom prirodnom ljepotom i savršenim mjestom za opuštanje.

Nekad poznat kao otok Mladosti, ali i kao otok zmija koje su istrebljene dolaskom mungosa, danas se ovdje nalazi glamping resort u prekrasnoj borovoj šumi s nekoliko vrsta smještaja. Ako tražite mir, opuštanje, bijeg u prirodu onda je Obonjan Island Resort za vas.

Prirodna Ljepota

Obonjan je pravi raj za ljubitelje prirode. Šumovite šetnice vode vas kroz bujnu mediteransku vegetaciju, gdje možete uživati u mirisu borova i zvukovima cvrčaka. Otočke uvale skrivaju kristalno čisto more koje nude osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana. 

default

Prijevoz iz Šibenika: Brod “Zvjezdica”

Kako bi se olakšao pristup otoku Obonjanu, brod “Zvjezdica” nudi redovite prijevoze iz Šibenika do otoka. Ova brza i udobna usluga brodskog prijevoza omogućuje vam da stignete do otoka za 45 minuta. Brodovi voze tri puta dnevno, pružajući vam fleksibilnost u planiranju dolaska i odlaska.

Savršeno Mjesto za Odmor

Otok Obonjan nudi raznolik izbor smještaja za posjetitelje koji traže spoj komfora i prirode. Luksuzni šatori (Glamping Lodges), smješteni među borovima pružaju nevjerojatno iskustvo spavanja, a opremljeni su sa udobnim krevetima, klimom te privatnom terasom pružajući vam savršen okoliš za opuštanje. Za one željne pravog robinzonskog iskustva mogu spavati u običnim šatorima, O-Tents, u kojima se nalazi samo krevet, a wc i tuševi su zajednički u kampu.

Alternativno, mobilne kućice, Island Homes, nude dodatnu udobnost i privatnost. Opremljene su klima uređajem i modernim sadržajem kako bi vaš boravak bio što ugodniji.

Aktivnosti na Otoku

Ovdje možete iskusiti i razne aktivnosti. Većina posjetitelja uživa u opuštanju uz bazen ili na plaži, a oni željni aktivnosti svako jutro na raspolaganju imaju yogu, fitness ili pilates ali i razne aktivnosti kao što su karaoke, filmske ili bingo večeri, ili možda star gazing s ekipom iz astronomskog društva gdje možete naučiti ponešto o svemiru i gdje će vam pokazati kako fotkati mjesec kroz teleskop. Tu si i razne vodene aktivnosti, kajaci, supovi, jet-ski, a može se organizirati i neki izlet.

Gastronomska Čarolija

Bilo da ste raspoloženi za opuštajući doručak, lagani ručak ili vrhunsku večeru, ima ponešto za svačiji ukus. Resort ima dva restorana, pizza bar i koktel bar na plaži koji ispunjavaju vaše kulinarske želje. Restoran pruža prekrasan pogled na Jadransko more, dok ugodna pizzerija poslužuje ukusne pizze. Za jedinstveno kulinarsko iskustvo isprobajte  pop-up večere, upotpunjene glazbenim nastupima i zabavom uživo.

Kada posjetiti otok Obonjan

Otok je otvoren kroz ljetni period, od lipnja do sredine rujna. Za one koji planiraju neka veća događanja, cijeli otok se može iznajmiti za privatne evente. Naša preporuka je da ga posjetite na početku i na kraju sezone kada su cijene i gužve puno manje.

default

Zaključak

Otok Obonjan predstavlja savršeno mjesto za bijeg od svakodnevnog stresa i uživanje u luksuznom kampiranju u prirodnom okruženju. S luksuznim šatorima, mobilnim kućicama, prijevozom iz Šibenika, otok bez automobila, buke, užurbanosti, samo mir, priroda i zvukovi cvrčaka i valova je idealno mjesto ako volite takv tip odmora. Obonjan pruža nezaboravno iskustvo koje će vas ostaviti očaranim i željnim povratka.