Top 5 gradova u Europi koje treba posjetiti, a nisu toliko razvikani 


Svaki put kad planirate svoje putovanje, prvi gradovi koji vam padnu napamet su svjetski poznati veliki gradovi. Npr. Pariz, London, Rim ili Madrid. Međutim, u Europi postoji mnogo skrivenih blaga koje biste trebali razmotriti i staviti na svoju listu. Tripadvisor je sastavio listu top 5 gradova u Europi koje treba posjetiti, a nisu toliko razvikani 

Mostar, BIH

TripAdvisor je listu stavio Mostar iz susjedne nam BiH. Opisali su ga kao savršeno mjesto za upijanje kulture, isprobavanje lokalne hrane uz gostoljubiv narod. Nadalje spominju rijeku Neretvu, prekrasnu, povijesnu otomansku i austrougarsku arhitekturu i naravno rekonstruirani UNESCO-ov Stari most. 

Annecy, Francuska

Annecy je mjesto u Francuskoj kojeg nazivaju Venecija Alpa. Stari grad ima poseban šarm, a jezera oko grada su najbistrija u Europi. Fondue i domaće kobasice su must try hrana, a preporuća se i piknik na jezeru.

Split, Hrvatska

Na listi se našao i naš Split. Spominje se prekrasan pogled iz restorana na more, dobro vino i morska hrana, i naravno obavezan posjet Dioklecijanovi palači. One željne avanture pozivaju na planinaranje na Marjan ili posjet slapu rijeke Cetine.

Riomaggiore, Italija

Ovaj mali gradić smješten na talijanskoj rivijeri ima prekrasan pogled na more i zaslužuje svoje mjesto na ovoj listi. Dio je pet sela Cinque Terre koja su povezana stazama spremnim za istraživanje. Možete se okušati u vlastitom ili privatnom izletu dok prolazite kroz vinograde i sela. TripAdvisor pohvaljuje hranu i vino koje ćete zasigurno trebati nakon tih dugih šetnje.

Riga, Latvija

Riga, najveći grad na Baltiku i mjesto gdje se susreću kulturna tradicija i vrhunski sadržaji. Obavezno posjetite Stari grad, latvijsku nacionalnu operu, katedralu sv. Marije, Latvijski državni spomenik itd. Hrana je jedinstvena i raznovrsna što je rezultat mnogih bivših vladara.

Bastejkalns Park