Novi rekord WizzAir-a


Širenje poslovanja u Europi – Wizzair je u posljednjih 12 mjeseci prevezao 30 milijuna putnika.

Wizz Air, jedna od avio-kompanija s najbržom stopom rasta u Europi i vodeći niskotarifni avio-prijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi, postigao je novi rekord po broju putnika u svojoj povijesti. Na osnovu najnovijih statističkih podataka o prometu, kompanija je u proteklih 12 mjeseci prevezla više od 30 milijuna putnika, dok je poslovanje širom Europe poraslo za 24 posto u odnosu na prethodno razdoblje.

U okviru najvećeg procesa proširenja poslovanja, pokrenutog početkom ožujka, ovaj avio-prijevoznik uvodi 700 novih letova tjedno i očekuje isporuku 21 aviona tipa Airbus u svojim europskim bazama za samo 17 tjedana.

Za samo osam tjedana, Wizz Air je već uveo 34 nove niskotarifne linije širom svoje europske mreže i predstavio tri nove destinacije kojima je dodatno proširio svoju ponudu avio-karata po izuzetno niskim cijenama: Atenu u Grčkoj, Harkov u Ukrajini i austrijsku prijestolnicu Beč.

Brz rast poslovanja kompanije Wizz Air donosi vrlo povoljne letove i najbogatiju moguću ponudu za klijente, uz jednostavan online sistem za rezervacije, što putnicima daje mogućnost za nezaboravne doživljaje na preko 140 uzbudljivih destinacija širom Europe i izvan nje.

 „Ponosni smo što smo ostvarili još jedan značajan uspjeh u povijesti WIZZ-a i oborili rekord po broju putnika u proteklih 12 mjeseci. Više od 30 milijuna putnika su poslovno ili privatno uživali u vrlo povoljnim letovima WIZZ-a širom naše velike i raznovrsne mreže”, izjavila je Sorina Ratz, v.d. direktora korporativnih komunikacija u kompaniji Wizz Air. „I dalje smo jedna od avio-kompanija s najvećom stopom rasta u Europi, uz snažan i stabilan dvoznamenkasti rast svake godine, što našim putnicima daje mogućnost još većeg izbora letova po najnižim cijenama. Naš cilj je da vas oduševimo i potaknemo u otkrivanju naše europske mreže a posada Wizz Aira je spremna vas dočekati s osmijehom pri ulasku u avion.”

Wizz Air poziva putnike da proslave njen brzi rast i prate #WIZZaroundEurope na društvenim mrežama kako bi dobili priliku osvojiti vrijedne nagrade. Do sada su klijenti Wizz Aira osvojili više od 15 WIZZ vaučera čija vrijednost premašuje 8.000 eura, što pobjednicima daje mogućnost posjetiti razne destinacije u okviru WIZZ mreže.