Natječaj za Nagradu Dijana Klarić 2016.


I treću godinu zaredom u toku je natječaj za sve putoholičare. Natječaj je dobio ime po Dijani Klarić (12.12.1986. – 28.03.2013.), mladoj šibenčanki koja nas je nažalost prebrzo napustila.

Nagrada Dijana Klarić pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Nagradu i ove godine pokreće Hrvatski klub putnika i obitelj Dijane Klarić, a dodjeljuje se se jednom godišnje prilikom Festivala putnika u Šibeniku.

Natjecati se može u pet kategorija:

  • Dijana KlarićNAJBOLJI PUTOPIS – Reportaža, esej, blog, poezija ili proza. Tekst mora imati minimalno 15 kartica (odnosi se na sve vrste navedenih tekstova). Ukoliko natjecatelj želi prijaviti cjelovitu knjigu za Nagradu, dužan je poslati reprezentativni ulomak / poglavlje knjige prema kojem će se razmatrati njegova prijava. Tekst mora biti napisan na hrvatskom jeziku. Tekst mora biti prethodno objavljen u virtualnom ili papirnatom izdanju.
  • NAJBOLJA PUTOPISNA FOTOGRAFIJA – Na natječaj se šalje samo jedna fotografija. Fotografija može ali ne mora biti prethodno javno objavljena.
  • NAJBOLJI PUTOPISNI FILM – Film može ali ne mora biti prethodno javno prikazivan. Film mora trajati najmanje 3 minute.
  • NAJBOLJI PROJEKT – Putnički projekt zanimljiv po originalnosti, inovativnosti, hrabrosti; humanitarnog ili zabavnog karaktera. U projektu može sudjelovati jedna ili više osoba. Nagradu može primiti individualni putnik ili skupina putnika koja je sudjelovala u projektu.
  • PUTNIK GODINE – Nema dobne granice, mogu se natjecati osobe oba spola, državljani Republike Hrvatske, kandidirati se može 1 osoba ili par koji je zajedno ostvario neki značajan putnički poduhvat.

Rok za prijavu istječe 1. travnja 2016. godine, a dodjela nagrada održat će se na 5. Croatian Travel Festivalu (14.05.2016.) u Šibeniku kad će biti proglašeni najuspješniji natjecatelji.

Prijave se šalju na e-mail: nagradadijanaklaric@gmail.com

Detalje natječaja potražite na stranici www.hrvatskiklubputnika.com ili upitom na mail.

Dijana Klarić